Starling Home Hub verbindt je Nest met HomeKit.

Met de Starling Home Hub koppel je je Nest aan HomeKit

Geschikt voor thermostaat en rookmelders
De Starling Home Hub is een kastje die je Nest-thermostaat en -rookmelders geschikt maakt voor Apple's HomeKit. Het is in feite een soort Raspberry Pi, maar dan zonder dat je zelf hoeft te programmeren.

Het aanbod van HomeKit-accessoires blijft groeien en als je een thermostaat met HomeKit zoekt dan is de keuze best aardig. Een opvallende afwezige zijn nog altijd de Nest-producten van Google. De kans dat deze ooit ondersteuning voor HomeKit krijgen is niet zo groot. Gelukkig zijn er wel een aantal omwegen om het toch mogelijk te maken, bijvoorbeeld met een Rapsberry Pi en Homebridge. Er is nu ook een eenvoudigere methode dankzij de Starling Home Hub.

Starling Home Hub: verbindt je Nest thermostaat met Apple’s HomeKit

De hub is een plug & play-apparaatje dat gemaakt is door Reddit-gebruiker u/udriancable, die verantwoordelijk is voor het Homebridge-Nest-project. De hub is een soort kant en klare versie van de Rapsberry Pi en Homebridge en is door zijn eenvoud meer geschikt voor mensen die zelf niet zo handig zijn. De code is beschikbaar via Github.

Nest in Woning-app dankzij Starling Home Hub.

De Starling Home Hub communiceert rechtstreeks met de servers van Google en Nest en werkt dus niet via het Works with Nest-programma. Dit Works with Nest-programma stopt binnenkort, maar daar heb je bij deze hub dus geen last van. De maker belooft dat de hub altijd blijft werken. Je kan inloggen met zowel de oudere Nest-accounts als met de nieuwe Google-accounts. Het enige wat je verder hoeft te doen is de hub aansluiten op je router en in het stopcontact steken. Via een speciale webpagina verbind je de hub aan je Nest-producten.

Voorlopig alleen voor thermostaat en rookmelders
Momenteel is de Starling Home Hub alleen geschikt voor de Nest-thermostaat en de Protect-rookmelders. Hou er wel rekening mee dat de hub niet werkt met de Nest Thermostat E met Heat Link-verbinding, die in Europa verkocht wordt. De ontwikkelaar denkt erover om ook andere Nest-producten te ondersteunen, waaronder de camera’s. Op dit moment kan dat dus nog niet.

Starling Home Hub set.

De Starling Home Hub kost $89. Wel wordt deze geleverd met een Amerikaanse stekker, dus je moet zelf nog voor een geschikte adapter zorgen. Voor verzending naar Nederland betaal je nog bijna $23, waardoor het total uitkomt op zo’n €100. Bestellen kan via de website van de maker.

Wil je het liever gratis doen, dan kun je zelf de stappen volgen in onze gids voor de Raspberry Pi en Homebridge met HomeKit.

Bekijk ook

Haal met Homebridge meer uit HomeKit en Siri

Met HomeBridge en een Raspberry Pi 3 kun je apparaten die normaal niet met HomeKit werken toch geschikt maken. Dit artikel helpt je op weg met HomeBridge.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.