Smartphone-databundels steeds groter

Nederlandse smartphonegebruiker heeft 5GB databundel nodig [poll]

Steeds meer behoefte aan data
De gemiddelde Nederlandse smartphonegebruiker heeft een databundel van 5GB. In twee jaar tijd is het dataverbruik flink gestegen, met maar liefst 180 procent! Gunstig daarbij is dat de databundels zelf steeds goedkoper worden.

Meeste interesse in 5G data

De gemiddelde databundel is in twee jaar tijd gestegen van 2GB naar 5GB per maand. Dat blijkt uit een onderzoek van Telecompaper onder een consumentenpanel. Het ging daarbij niet om de bundel die mensen daadwerkelijk hebben, maar op de grootte van de bundel waarop mensen zich momenteel oriënteren. De interesse in databundels van 10GB of groter (inclusief unlimited) is in meer dan twee jaar tijd bijna verdubbeld van 12 procent naar 22 procent. Ruim een jaar geleden schreven we dat steeds meer Nederlanders op zoek zijn naar een ongelimiteerd databundel. De gemiddelde bundel was toen 4,1 GB, zo becijferde Telecompaper destijds.

Jongeren willen onbeperkt

De gemiddelde Nederlander heeft niet meer voldoende aan een databundel van 2GB en kiest steeds vaker voor een iets ruimere 5GB bundel. Dat getal zal onder de tech-savvy iCulture-bezoekers ongetwijfeld iets hoger liggen. In oktober 2017 had 40 procent van de Nederlanders nog een databundel van maximaal 2GB. In juli van dit jaar is het gedaald naar 24 procent. De interesse in grotere databundels neemt op hetzelfde moment vol. In de leeftijdsgroep tot 54 jaar zijn de meeste Nederlanders geïnteresseerd in een databundel van rond de 5GB. Jongeren tussen 20 en 24 jaar willen liever een onbeperkte databundel.

Toch is het aantal mensen dat voor unlimited zou kiezen nog vrij klein: bij de mannen is 12% geïnteresseerd in zo’n onbeperkte bundel, bij de vrouwen slechts 7 procent. Een gunstige ontwikkeling is dat de databundels steeds goedkoper worden. Daardoor kan het lonend zijn om een 2 jarig contract tussentijds om te zetten.

Je kunt de poll ook invullen via deze link.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.