Vernieuwde Rabobank-app verschijnt binnenkort.

Rabobank geeft mobiel bankieren-app binnenkort een nieuw design en meer functies

De Rabobank gaat zowel de app als de omgeving voor internetbankieren de komende tijd stapsgewijs vernieuwen. Er komt onder andere een gloednieuw design voor de mobiel bankieren-app.

Toen de Rabobank in 2015 een gloednieuwe app aankondigde, waren de reacties van gebruikers niet om over naar huis te schrijven. De app werd gebaseerd op een webinterface en functies die al snel beschikbaar waren in apps van andere banken (waaronder Touch ID) lieten lang op zich wachten. Nu heeft de Rabobank laten weten dat ze sleutelen aan een geheel vernieuwde app, waarbij vooral het nieuwe design in het oog springt.

Vernieuwde Rabo Bankieren-app onderweg

Op een aparte website brengt de Rabobank haar klanten op de hoogte van de vernieuwingen. De bank waarschuwt allereerst dat het uiterlijk flink op de schop gaat, waardoor je vertrouwde app en internetbankieren er anders uit zien dan je gewend bent. Wat betreft de app valt direct het wittere uiterlijk op. De menubalk onderaan bestaat in de nieuwe app uit slechts vier knoppen, namelijk Overzicht, Zelf regelen, Contact en Meer. De knop voor Overboeken wordt verplaatst naar boven het scherm, naast de grote knoppen voor betaalverzoek en de scanner.

Ook nieuw is de Profiel-knop, waarin je al je persoonlijke gegevens bij elkaar ziet. Ook de knoppen om uit te loggen en je berichten te bekijken vind je straks op deze plek. De bank belooft dat er ook nieuwe functies bij komen die aansluiten bij de wensen van klanten. In de online omgeving is het straks in ieder geval mogelijk om transacties te downloaden en er komt een nieuwe menubalk. Welke nieuwe functies er in de Rabo Bankieren-app toegevoegd worden, is nog niet duidelijk. De vernieuwingen worden stapsgewijs doorgevoerd, maar op welke termijn meldt de bank niet.

Vernieuwde Rabobank-app verschijnt binnenkort.

Rabo Bankieren-app tijdelijk onbruikbaar in iOS 13

Ander nieuws is dat de Rabo Bankieren-app tijdelijk onbruikbaar is voor mensen met de iOS 13-beta. Zodra je de Rabobank-app opstart in iOS 13, krijg je een melding dat de app momenteel niet juist werkt en dat ze werken aan een oplossing. De Rabobank heeft dus besloten om de app in zijn geheel voor deze groep gebruikers te blokkeren, waardoor je als betatester terug moet vallen op de mobiele versie van het internetbankieren. Waarom de Rabobank de app precies blokkeert is niet helemaal duidelijk. Gebruikers melden op Twitter dat de app voorheen prima werkte.

In een reactie laat de Rabobank weten dat ze hun best doen om te achterhalen wat er precies aan de hand is. Op iCulture waarschuwen we regelmatig bij het gebruik van beta’s dat apps mogelijk niet goed of helemaal niet werken. Het is dan ook altijd een risico om een beta te installeren op een toestel dat je dagelijks nodig hebt.

Het is te hopen dat ze het probleem voor de releasedatum van iOS 13 weten te achterhalen en op te lossen. Naar verwachting is iOS 13 over drie weken beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.