Sonos One HAY collectie.

Nieuwe speakers: Sonos One in nieuwe kleuren en B&O met Beoplay P6

Speakers uit Denemarken

De Sonos One komt binnenkort in drie nieuwe kleuren beschikbaar: rood, geel en groen, in samenwerking met het Deense HAY. Bovendien brengt Bang & Olufsen vandaag de nieuwe Beoplay P6 uit, waarmee je overal naar al je muziek kan luisteren.

Dubbel speakernieuws uit Denemarken: Bang & Olufsen komt met de nieuwe draadloze Beopaly P6-speaker, terwijl Sonos een samenwerking aangegaan is met het Deense HAY voor nieuwe kleuren van de Sonos One. De Beoplay P6 is vanaf vandaag te bestellen, terwijl de nieuwe kleuren voor de Sonos One later dit jaar te koop zijn.

Beoplay P6: nieuwe draadloze speaker

Bang & Olufsen heeft in haar B&O Play-serie al diverse speakers en koptelefoons uitgebracht. De Beoplay P6 is het nieuwste lid van de familie en heeft wat weg van bestaande B&O-speakers. De Beoplay P6 is gemaakt om overal met je mee te nemen en heeft daarom een lus die lijkt op die van de Beolit 17. Met een hoogte van 17 centimeter is de speaker vrij compact. Hoewel de speaker geen cilindervorm heeft, zitten er wel aan beide kanten speakergaten. Het geluid komt dus niet van maar één kant. Bovenop de speaker vind je knoppen om bijvoorbeeld het geluid aan te passen, maar ook om bijvoorbeeld Siri op de gekoppelde iPhone te activeren. De speaker heeft ook een microfoon, waardoor je ermee kan bellen.

Beoplay P6 met vrouw.

De Beoplay P6 is stof- en plensdicht met IP54. Dat betekent dat er geen schade is als je de speaker met een kleine hoeveelheid water besproeit. Je verbindt je iPhone of iPad via Bluetooth en de batterij gaat zo’n zestien uur mee. De speaker opladen duurt ongeveer drie uur via de meegeleverde USB C-kabel. De speaker is vanaf 23 april verkrijgbaar in zwart en zilver en kost zo’n €400.

Sonos One in drie nieuwe HAY-kleuren

Voor de Sonos One is Sonos een samenwerking aangegaan met HAY, een Deens ontwerpbureau voor interieur zoals banken, stoelen en kussens. De samenwerking resulteert in de nieuwe HAY Sonos One Limited Edition Collection, bestaande uit drie nieuwe kleuren: rood, geel en groen. De kleuren zie je ook terug in de 2018-collectie van HAY. De groene versie heeft veel weg van legergroen, terwijl de rode variant mooi past bij de Product(RED) iPhone 8.

Sonos One in HAY geel.

Op dit moment is de Sonos One alleen leverbaar in zwart en wit, zoals bij de meeste speakers het geval is. Het idee achter deze nieuwe collectie is dat ze mooi samenvallen met je eigen interieur, mits je een bank of stoel van HAY in je woonkamer hebt staan. Deze drie nieuwe kleuren zijn vanaf september te bestellen via de website van Sonos, maar ook in de speciale Sonos-winkels in onder andere New York en Londen. Of de speakers in beperkte oplage beschikbaar komen, weten we nog niet.

De Sonos One is een slimme speaker van Sonos die samenwerkt met Alexa. Helaas werkt de spraakfunctie officieel niet in Nederland, maar door de Amazon Alexa-app uit de Amerikaanse App Store te halen en je regio aan te passen in de Sonos-app, kun je toch in het Engels tegen de Sonos One praten. In onze Sonos One review lees je ons oordeel over deze speaker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One (SL), Sonos Beam, Sonos Arc en de samenwerking met IKEA.

Sonos
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.