Texture tijdschriften overname.

Gerucht: ‘Apple werkt aan betaalde dienst voor kranten en tijdschriften’

Apple werkt aan een eigen betaalde dienst voor kranten en tijdschriften. Dankzij de overname van Texture wil Apple met deze betaalde dienst haar Apple News-app meer onder de aandacht brengen.

Apple werkt aan een eigen betaalde voor kranten en tijdschriften, als aanvulling op de bestaande News-app. De dienst is een soort Blendle, waarbij je allerlei nieuwsartikelen van verschillende bronnen kan lezen. De dienst moet binnen een jaar beschikbaar komen en komt tot stand door de eerdere overname van Texture.

‘Apple met eigen betaalde dienst voor nieuws’

Een aantal weken geleden nam Apple Texture over, een tijdschriftendienst waarmee je allerlei populaire bladen kan lezen. De overname diende onder andere ter verbeteringen van Apple’s huidige Apple News-app, maar nu is Apple volgens Bloomberg ook van plan om met een eigen betaalde dienst te komen. Bij Texture was het mogelijk om zo’n tweehonderd tijdschriften voor een vast bedrag van $9,99 per maand te lezen. Door de overname van Texture wil Apple dit zelf samenvoegen in haar Apple News app.

Bekijk ook

Apple neemt digitale tijdschriftendienst Texture over

Apple heeft Texture overgenomen, een app waarmee je meer dan tweehonderd tijdschriften kon lezen voor een vast bedrag per maand. Wat is Apple van plan met deze tijdschriftendienst?

Na de overname van Texture zouden er zo’n twintig werknemers opgestapt zijn. De overige werknemers worden samengevoegd bij Apple News-team, waar gewerkt wordt aan de premium-dienst. Een deel van de opbrengsten van deze betaalde dienst gaan naar de uitgevers die meedoen met deze nieuwe nog naamloze dienst.

De nieuwe dienst is daardoor vergelijkbaar met Apple Music, waarbij je voor een vast bedrag per maand naar muziek kan luisteren. Ook Apple Music is ontstaan uit een eerdere overname, namelijk de overname van Beats. Ten tijde van de overname had Beats al zijn eigen dienst Beats Music, dat niet veel later overgegaan is in Apple Music. De nieuwe dienst zou ook een flinke bijdrage moeten leveren aan Apple’s Services-inkomsten, dat de afgelopen jaren door de komst van Apple Music en andere diensten al flink gegroeid is.

Of een dergelijke betaalde dienst voor kranten en tijdschriften ook meteen in Nederland beschikbaar is, is nog lastig in te schatten. Apple startte in 2015 met e Apple News-app, maar is sindsdien alleen nog maar beschikbaar in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Wel kun je in Nederland de speciale widget van Apple News gebruiken.

Bekijk ook

Onderzoek: hoe bepaalt Apple welk nieuws jij leest?

In Nederland hebben we geen aparte Apple News-app, maar wel een widget met vier nieuwsberichten. Op basis waarvan selecteert Apple deze artikelen en is de selectie voor iedereen anders? NRC ging op onderzoek uit en deed een uitgebreide steekproef.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.