Texture tijdschriften overname.

Gerucht: ‘Apple werkt aan betaalde dienst voor kranten en tijdschriften’

Apple werkt aan een eigen betaalde dienst voor kranten en tijdschriften. Dankzij de overname van Texture wil Apple met deze betaalde dienst haar Apple News-app meer onder de aandacht brengen.

Apple werkt aan een eigen betaalde voor kranten en tijdschriften, als aanvulling op de bestaande News-app. De dienst is een soort Blendle, waarbij je allerlei nieuwsartikelen van verschillende bronnen kan lezen. De dienst moet binnen een jaar beschikbaar komen en komt tot stand door de eerdere overname van Texture.

‘Apple met eigen betaalde dienst voor nieuws’

Een aantal weken geleden nam Apple Texture over, een tijdschriftendienst waarmee je allerlei populaire bladen kan lezen. De overname diende onder andere ter verbeteringen van Apple’s huidige Apple News-app, maar nu is Apple volgens Bloomberg ook van plan om met een eigen betaalde dienst te komen. Bij Texture was het mogelijk om zo’n tweehonderd tijdschriften voor een vast bedrag van $9,99 per maand te lezen. Door de overname van Texture wil Apple dit zelf samenvoegen in haar Apple News app.

Na de overname van Texture zouden er zo’n twintig werknemers opgestapt zijn. De overige werknemers worden samengevoegd bij Apple News-team, waar gewerkt wordt aan de premium-dienst. Een deel van de opbrengsten van deze betaalde dienst gaan naar de uitgevers die meedoen met deze nieuwe nog naamloze dienst.

De nieuwe dienst is daardoor vergelijkbaar met Apple Music, waarbij je voor een vast bedrag per maand naar muziek kan luisteren. Ook Apple Music is ontstaan uit een eerdere overname, namelijk de overname van Beats. Ten tijde van de overname had Beats al zijn eigen dienst Beats Music, dat niet veel later overgegaan is in Apple Music. De nieuwe dienst zou ook een flinke bijdrage moeten leveren aan Apple’s Services-inkomsten, dat de afgelopen jaren door de komst van Apple Music en andere diensten al flink gegroeid is.

Of een dergelijke betaalde dienst voor kranten en tijdschriften ook meteen in Nederland beschikbaar is, is nog lastig in te schatten. Apple startte in 2015 met e Apple News-app, maar is sindsdien alleen nog maar beschikbaar in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Wel kun je in Nederland de speciale widget van Apple News gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2018, 13:56
Bron Bron Bloomberg
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerpen apple nieuws, kranten

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.