Sony kondigt eerste CarPlay-inbouwsysteem aan

Sony heeft de XAV AX100 met CarPlay aangekondigd, voor het Japanse bedrijf het eerste auto-entertainmentsysteem met Apple's CarPlay.

Ben je niet van plan om een gloednieuwe auto aan te schaffen voor CarPlay, dan zijn er gelukkig CarPlay-systemen van Pioneer, Alpine en Kenwood, die je achteraf inbouwt. Sony is er nu ook klaar voor, door voor het eerst een CarPlay-inbouwsysteem aan te kondigen. Het werkt ook samen met Android Auto, voor het geval je in de toekomst nog wil wisselen.


Sony XAV-AX100 met CarPlay

Sony XAV AX100 met CarPlay

Sony’s systeem heeft een 6,4-inch touchscreen van 800 x 600 pixels en is via firmware-upgrades bij te werken. Ook krijg je één USB-poort (aan de achterkant), ingebouwde Bluetooth en een connector om een achteruitrijcamera aan te sluiten. Sony heeft er ook nog op een andere manier over nagedacht: het muzieksysteem is zodanig ontworpen dat het de geluiden van de motor overstemt, zodat je meer muziek hoort. De ingebouwde versterker die een uitgangsvermogen van 55 Watt levert en een extra bas-optie moeten daarvoor zorgen. Ook zit er een 10-bands equalizer in.

Verder vind je natuurlijk de gebruikelijke functies, zoals bedienen met je stem via Siri en gebruik maken van Kaarten, iMessage en Apple Music. Het systeem heet Sony XAV AX100 en ligt voor $499 in de winkel. Informatie over de Europese lancering is er nog niet, maar dat zou wel eens snel kunnen volgen omdat alle menu’s al meertalig beschikbaar zijn, ook in Europese talen. Meer technische details vind je in het persbericht.

Bekijk ook

CarPlay: alles over Apple's software voor de auto

Met CarPlay kun je in de auto bellen, sms'en, muziek luisteren en met je iPhone navigeren. In dit overzichtsartikel lees je alles over de mogelijkheden en beschikbaarheid van CarPlay, met welke apps het werkt en lees je de beste CarPlay-tips.

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen, berichten sturen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Inmiddels is er ook een volledige nieuwe generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden. Daarbij zijn er ook veel meer widgets en kan CarPlay standaardfuncties van de auto bedienen, zoals de klimaatbeheersing en radio.

CarPlay

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.