Sony XAV-AX100 met CarPlay

Sony kondigt eerste CarPlay-inbouwsysteem aan

Sony heeft de XAV AX100 met CarPlay aangekondigd, voor het Japanse bedrijf het eerste auto-entertainmentsysteem met Apple's CarPlay.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Ben je niet van plan om een gloednieuwe auto aan te schaffen voor CarPlay, dan zijn er gelukkig CarPlay-systemen van Pioneer, Alpine en Kenwood, die je achteraf inbouwt. Sony is er nu ook klaar voor, door voor het eerst een CarPlay-inbouwsysteem aan te kondigen. Het werkt ook samen met Android Auto, voor het geval je in de toekomst nog wil wisselen.

Sony XAV-AX100 met CarPlay

Sony XAV AX100 met CarPlay

Sony’s systeem heeft een 6,4-inch touchscreen van 800 x 600 pixels en is via firmware-upgrades bij te werken. Ook krijg je één USB-poort (aan de achterkant), ingebouwde Bluetooth en een connector om een achteruitrijcamera aan te sluiten. Sony heeft er ook nog op een andere manier over nagedacht: het muzieksysteem is zodanig ontworpen dat het de geluiden van de motor overstemt, zodat je meer muziek hoort. De ingebouwde versterker die een uitgangsvermogen van 55 Watt levert en een extra bas-optie moeten daarvoor zorgen. Ook zit er een 10-bands equalizer in.

Verder vind je natuurlijk de gebruikelijke functies, zoals bedienen met je stem via Siri en gebruik maken van Kaarten, iMessage en Apple Music. Het systeem heet Sony XAV AX100 en ligt voor $499 in de winkel. Informatie over de Europese lancering is er nog niet, maar dat zou wel eens snel kunnen volgen omdat alle menu’s al meertalig beschikbaar zijn, ook in Europese talen. Meer technische details vind je in het persbericht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2016, 13:42
Categorie Accessoires
Onderwerpen auto, carplay, sony

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.