Siri reageert bot op hulpvragen

Apple gaat bug oplossen waardoor Siri verborgen meldingen voorlas

Apple heeft bevestigd dat ze een bug in iOS 11 gaan oplossen. Door die bug kon Siri berichten op je toegangsscherm voorlezen, ook als de meldingen niet te zien waren.

Siri-bug leest meldingen voor

Apple is op de hoogte van het probleem en heeft beloofd dat dit in een komende software-update zal worden opgelost. Mogelijk zit de fix al in iOS 11.3, de versie die momenteel in betafase verkeert en waarschijnlijk volgende week al uitkomt. Apple zou er ook voor kunnen kiezen om een kleine software-update uit te brengen om het probleem te verhelpen. Dat zou dan iOS 11.2.7 zijn.


De bug werd als eerste ontdekt door de Braziliaanse website MacMagazine. Als je Siri vraagt “Lees mijn notificaties” of “Lees mijn meldingen”, dan zal de digitale assistent de inhoud van je berichten voorlezen. Ook als je ervoor gekozen had om geen preview op het toegangsscherm te tonen. Het probleem doet zich voor bij apps van derden, zoals WhatsApp, Gmail, Mail en Facebook Messenger. Apple’s eigen iMessage Berichten-app heeft er geen last van.

Bekijk ook

Zo schakel je previews van meldingen uit op iPhone en iPad

Wil je geen voorvertoning van een melding op je toegangsscherm zien? Je kunt met een schakelaar de previews van binnenkomende meldingen in één keer uitschakelen. In deze tip vertellen we hoe je dat doet.

‘Hé Siri, lees mijn berichten’
Vraag je Siri om “Lees mijn Berichten” of “Lees mijn WhatApp”, dan zal de assistent zeggen dat je eerst het toestel moet ontgrendelen. Alleen als je expliciet vraagt naar het voorlezen van meldingen of notificaties heb je er last van. Dit kan een privacyprobleem zijn als je vertrouwelijke berichten binnenkrijgt, omdat een huisgenoot de inhoud kan opvragen op het moment dat jij even onder de douche staat.

Op de iPhone X zijn berichten standaard verborgen. De inhoud wordt pas zichtbaar als Face ID heeft vastgesteld dat het gezicht van de eigenaar in beeld is. Op andere iPhones kun je de functie inschakelen als je bang bent dat anderen meekijken op je scherm en daarbij privacygevoelige details te zien krijgen.

Mocht je je zorgen maken, dan kun je twee dingen doen: notificaties van specifieke apps uitschakelen en Siri op het toegangsscherm blokkeren. Zodra de iOS-update met de fix beschikbaar is laten we dat weten.

https://www.iculture.nl/tips/siri-toegangsscherm-blokkeren/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 maart 2018 om 17:18
Onderwerpen
, ,
Categorie
iOS

Siri

Lees alles over de spraakassistent van Apple. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Hieronder vind je onze belangrijkste artikelen.

Siri
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.