Voorvertoningen van meldingen uitgeschakeld op de iPhone.

Zo schakel je previews van meldingen uit in iOS 11

Wil je geen voorvertoning van een melding op je toegangsscherm zien? Vanaf iOS 11 is er een algemene instelling die previews van meldingen uitschakelt. In deze tip lees je hoe we dat doen.

Zodra er een melding op je iPhone of iPad binnenkomt, is direct vanaf het toegangsscherm te zien wat er in de melding staat. Op deze manier ziet dus zelfs iemand die geen toegang heeft tot je iPhone of iPad welk bericht je precies binnen krijgt. Vanaf iOS 11 is er een overkoepelende instelling die de previews voor alle apps uitschakelt. In deze tip lees je hoe je de voorvertoning voor apps uitschakelt.

Voorvertoningen van meldingen uitgeschakeld op de iPhone.

Preview voor meldingen uitschakelen

In iOS 10 en ouder had je al de mogelijkheid om voor bepaalde apps de preview in meldingen uit te schakelen. Dit kan bijvoorbeeld voor de Berichten-app, waardoor je vanaf het toegangsscherm niet kunt zien wat er in een bericht staat. Ook in WhatsApp kan dit, maar daarvoor moet je in de instellingen van WhatsApp zijn. Meer over hoe je de voorvertoning in Berichten en WhatsApp uitschakelt, lees je in de tip hieronder.

De mogelijkheid om de voorvertoning van een melding van een app in- of uit te schakelen, is afhankelijk of de ontwikkelaar deze functie ingebouwd heeft. Vanaf iOS 11 is er echter een overkoepelende instelling waardoor je meteen voor alle apps de previews op het toegangsscherm kunt uitschakelen, ook als deze app geen eigen instelling heeft.

Zo zet je de preview voor meldingen uit:

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op Berichtgeving.
  3. Bovenaan vind je de optie Toon voorvertoning.
  4. Je hebt hier drie opties: Altijd (dus ook vanaf het toegangsscherm), Indien ontgrendeld of Nooit. Maak je keuze.

Bij de tweede optie zie je alleen de inhoud van een melding als je Touch ID gebruikt hebt of je inlogcode ingevoerd hebt. Bij Nooit moet je de desbetreffende app openen om de inhoud van de melding te zien.

Preview van meldingen uitschakelen.

De instelling kan handig zijn voor privacy-gevoelige apps, waardoor de inhoud alleen te zien is als je je toestel ontgrendelt. De schakelaar is alleen beschikbaar op toestellen die draaien op iOS 11 en nieuwer.

Je kunt ook specifieke notificaties uitschakelen in het Berichtencentrum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen notificaties, preview
Devices iPad, iPhone
Software iOS 11, iOS 12