Philips luchtreiniger 5000i

Philips 5000i zuivert je lucht: nieuwe luchtreiniger met iPhone-bediening

Philips komt met een nieuwe luchtreiniger die te bedienen is met een iPhone-app. De Philips 5000i is een grotere variant van de AC 2889 en moet de concurrentie aangaan met de Pure Cool Link van Dyson. De luchtreiniger is geschikt voor ruimtes tot 130 vierkante meter.

Philips 5000i luchtreiniger

De Philips 5000i is vooral handig voor mensen die last hebben van een allergie. Volgens Philips verwijdert de luchtzuiveraar 99,97 procent van de allergenen in de lucht. Het gaat hierbij om pollen, huisstofmijt, huidschilfers van huisdieren. Ook verwijdert de luchtreiniger bacteriën, virussen en ultrafijne deeltjes uit de lucht. Wanneer je het apparaat in een ruimte van 25 vierkante meter plaatst, duurt het ongeveer acht minuten voordat de lucht is gezuiverd.

Philips luchtreiniger 5000i

Onaangename geurtjes
De luchtreiniger is ook in staat om onaangename geurtjes uit de lucht de verwijderen. Deze worden herkend via een gassensor. Hierdoor kan de luchtreiniger zelf ingrijpen wanneer er een onaangename geur heerst in de kamer.

Philips luchtreiniger 5000i

Gegevens bekijken in de app
Het apparaat werkt samen met de Air Matters-app en zorgt ervoor dat je het apparaat op afstand kunt bedienen. Ook kun je in de app gegevens inzien die het apparaat bijhoudt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kwaliteit van de lucht of het allergeenniveau in de kamer.

De Philips 5000i kost €699,99 bij Philips en is hier te bekijken. In Nederlandse webshops zagen we deze luchtreiniger nog niet staan.

Eerder schreven we over de Dyson Pure Cool Link, een luchtreiniger met iPhone-bediening die op een soortgelijke manier via een iPhone-app aan te sturen is.

Bekijk ook

Review: Dyson Pure Cool Link, een luchtreiniger met iPhone-app

Review van de Dyson Pure Cool Link, een luchtreiniger met ventilator die je met een iPhone-app kunt bedienen. Wij testten deze Dyson luchtreiniger enkele weken om te ervaren wat je ervan merkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.