iOS 10-notificaties met 3D Touch.

Notificaties uitschakelen voor specifieke iOS-apps via Berichtencentrum

Schakel notificaties voor bepaalde iPhone- en iPad-apps uit, zodat je batterij langer meegaat en jij geconcentreerder kunt werken.

Word je gek van push notificaties? Geen nood: je kunt per app de push notificaties uitschakelen of minder opdringerig maken. Deze tip legt uit hoe dat werkt.

Meldingen op het toegangsscherm en in het Berichtencentrum.

In eerdere tips hebben we uitgelegd hoe Berichtencentrum werkt en hoe je push notificaties kunt beheren. Deze tip gaat in op een specifiek probleem: je krijgt teveel push notificaties van een bepaalde app en wilt dat terugdringen.

Eerst een ontnuchterende mededeling: als je ongewenste push notificaties ontvangt, is dat niet de fout van de ontwikkelaar. Ontwikkelaars van iPhone-apps zijn verplicht om bij de eerste keer opstarten van de app te vragen of je push notificaties wilt ontvangen. Stem je daarmee in, dan krijg je de push notificaties binnen. Zo niet, dan laat de app je voortaan met rust. Soms heb je echter toestemming gegeven voor push notificaties, maar je krijgt meer pop-ups en waarschuwingen dan je lief is. In dat geval moet je de instellingen in het Berichtencentrum aanpassen. Volg onderstaande stappen:
Instellingen voor berichtgeving van WhatsApp.

  1. Ga naar Instellingen.
  2. tik op Berichtgeving.
  3. Je komt nu in de instellingen voor Berichtgeving. Kies de app waarvan je de berichtgeving wilt aanpassen, bijvoorbeeld (in het voorbeeld hiernaast) WhatsApp.
  4. Wil je helemaal geen meldingen meer ontvangen, zet dan Sta berichtgeving toe uit.
  5. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld nog wel stille meldingen te krijgen. Geef bij Meldingsstijl indien ontgrendeld aan dat je ‘Geen’ meldingen wilt zien.
  6. Zet de schakelaars ‘Geluiden’ en ‘Op toegangsscherm’ uit.

Je krijgt nu geen zichtbare of hoorbare meldingen meer. Het badge-appsymbool is een onopvallend cijfertje op het appicoon, die aangeeft dat nieuwe meldingen zijn. Eventueel kun je die ingeschakeld laten staan, omdat het niet storend is en je toch in één oogopslag kunt zien dat er iets nieuws te melden valt. Maar je kunt het badge-appsymbool ook uitschakelen, als je helemaal geen meldingen van apps meer wilt.

Niet Storen-functie

Er is in iOS een schakelaar aanwezig om alle berichtgeving tijdelijk uit te schakelen. Hiervoor moet je de Niet Storen-functie activeren:

  1. Ga naar Instellingen > Berichtgeving.
  2. Tik op ‘Niet storen’.
  3. Je kunt nu een tijdsperiode instellen, bijvoorbeeld van 23:00 tot 7:00 uur. In die periode krijg je geen luide notificaties, zodat je rustig kunt slapen.
  4. Je kunt Niet Storen ook inschakelen via het Bedieningspaneel. Deze open je door vanaf de onderkant van het scherm naar boven te vegen.

Je kunt Niet Storen natuurlijk ook inschakelen als je naar een vergadering moet en tijdelijk geen bliepjes en piepjes wilt horen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2017
Categorie Basisfuncties
Onderwerp notificaties