Apple en het onderwijs.

Video → Samenvatting Apple’s onderwijs-event 2018: dit is er aangekondigd!

Wat heeft Apple tijdens het onderwijs-event 2018 aangekondigd? We hebben alle aankondigingen voor je op een rijtje gezet, van de nieuwe iPad tot nieuwe programma's en apps voor scholen.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Samenvatting onderwijs-event 2018

Tijdens het onderwijs-event 2018 kondigde Apple behoorlijk wat vernieuwingen aan, die vooral interessant zijn voor scholieren, studenten en docenten. Het event ging van start met de aankondiging van een nieuwe iPad 2018 met Apple Pencil ondersteuning. Ook krijgt iWork (Pages, Numbers en Keynote) een update, waardoor de ondersteuning voor de Pencil verbetert. Met aankondigingen zoals Schoolwerk wil Apple het onderwijs veroveren en er is meer aandacht voor creatieve vakken dankzij het Everyone can create-lesprogramma. We praten je snel bij over alle belangrijke aankondigingen!


iPad 2018 met tekening met Apple Pencil.

Apple education maart 2018 video keynote nu te bekijken

Apple heeft de video van het onderwijs-event online gezet. Check de hele presentatie hieronder of kijk via de speciale Events-app op je Apple TV!

#1 iPad 2018 met Apple Pencil ondersteuning

Er is een nieuwe iPad 9.7 inch aangekondigd met Apple Pencil support. De iPad 2018 heeft dezelfde afmetingen als het model van vorig jaar, met als belangrijkste toevoeging de ondersteuning voor Apple Pencil. Maar de Smart Connector ontbreekt, waardoor je het Smart Keyboard van Apple niet kunt gebruiken De prijzen beginnen vanaf €359 en de nieuwe iPad is vanaf vandaag te bestellen op de website van Apple.

iPad 2018 nu ook met Pencil.

De feiten

 • Apple Pencil ondersteuning
 • 10 uur batterijduur
 • 9.7-inch scherm
 • 8mp camera
 • A10 Fusion chip
 • Touch-ID

#2 Goedkopere Apple Pencil en Logitech Crayon

De Pencil in prijs omlaag gegaan van €109 naar €99 . De stylus is qua uitvoering nog steeds hetzelfde. Wel is er een nieuwe optie bij gekomen, de Logitech Crayon. Deze tekenpen is een stuk goedkoper ($49) en heeft bijna dezelfde mogelijkheden, maar is alleen verkrijgbaar voor het onderwijs. Lees snel alles over de Logitech Crayon in onderstaand artikel!

#3 Nieuw lesprogramma: Everyone can create

Na Apple’s Everyone can code-programma, komt Apple nu met een nieuw onderwijsprogramma: Everyone can create. Hierbij ligt de focus op de creativiteit van kinderen op school. Het onderwijsprogramma zal bestaan uit vier disciplines: muziek, video, fotografie en tekenen. Het onderwijsprogramma bevat ook een handleiding voor docenten en leerlingen. Het onderwijsprogramma is vanaf vandaag te bekijken als preview en zal deze zomer beschikbaar komen.

De feiten

 • Vier disciplines: muziek, video, fotografie en tekenen
 • Vanaf vandaag te bekijken als preview, deze zomer beschikbaar
 • Nog niet bekend of het naar Nederland komt

#4 iWorks update

Pages, Numbers en Keynote van Apple krijgt een update. Op de iPad zullen de programma’s beter samenwerken met de Apple Pencil. Zo kun je met Smart Annotation aantekeningen koppelen aan bepaalde woorden. Ook wordt het mogelijk om met Pages digitale boeken te maken. Op de Mac kon dit al via iBooks Author, maar die functies komen nu dus ook naar de iPad. Ook de boeken kunnen voorzien worden van tekeningen gemaakt met de Apple Pencil. Lees meer over de iWork-update en zelf boeken maken in onderstaand artikel.

#5 Nieuwe GarageBand en Clips

Apple’s GarageBand en Clips krijgen een update. GarageBand wordt uitgerust met geluiden speciaal voor kinderen, onder andere dierengeluiden. Clips krijgt ook meer kindgerichte filters. De apps kunnen vanaf vandaag geüpdatet worden.

#6 Schoolwerk

Schoolwerk (in het Engels: Schoolwork) is een cloud-gebaseerde app voor scholen waarmee docenten huiswerk kunnen uitdelen en de vorderingen van de studenten bekijken. Je kunt er PDF-documenten, linkjes, bestanden en nog veel meer delen met studenten. Het zou net zo makkelijk moeten werken als het versturen van een email. Je kunt ook specifieke apps toewijzen aan een bepaalde huiswerkopdracht. Alleen docenten kunnen de vorderingen van de studenten zien; Apple benadrukt dan ook dat het met de privacy van de scholieren goed gesteld is.

De feiten

 • Huiswerk uitdelen aan studenten
 • Voortgang van studenten bekijken
 • PDF-documenten, linkjes en andere dingen delen met studenten
 • Apps toewijzen bij huiswerkopdrachten
 • Beschikbaar vanaf juni

#7 iCloud-opslag naar 200GB

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: Apple gaat de iCloud-opslag voor studenten verhogen naar 200GB. Het geldt echter alleen als je op een school zit die de onderwijsprogramma’s van Apple aanbiedt. Normale gebruikers houden nog steeds standaard 5GB opslag. Lees meer over de 200GB iCloud voor studenten in onderstaand artikel.

#8 Spacegrijze accessoires

Goed nieuws als je steeds jaloers naar de spacegrijze accessoires hebt gekeken: ze zijn nu ook los verkrijgbaar, dus je hoeft geen complete iMac Pro te kopen. Maar ze zijn wel iets duurder dan de gebruikelijke grijswitte accessoires. Heb jij het over voor deze spacegrijze muis, trackpad en toetsenbord?

Een overzicht van al onze artikelen
Dit zijn alle aankondigingen van vandaag op een rijtje:

Wil je meepraten over de aankondigingen? In ons Praat mee-artikel over het onderwijs-event kun je met andere iCulture-lezers discussiëren over deze en andere aankondigingen van vandaag.

Revisiegeschiedenis:

 • 2018 - 27 maart: Video van de complete keynote aan het artikel toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.