Met vernieuwde iWork-apps kun je zelf boeken maken

Apple heeft nieuwe versies van iWork aangekondigd, die samenwerken met Apple Pencil. Het bijzondere is dat je met Pages nu digitale boeken kunt maken. Voorheen had je daarvoor iBooks Author op de Mac nodig.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Zelf boeken maken met iWork

Tijdens het onderwijsevenement in Chicago kondigde Apple niet alleen een iPad 2018 aan, maar ook een nieuwe versie van iWork, de productiviteitssoftware. Updates van Pages, Keynote en Numbers voor iPad zullen beter samenwerken met Apple Pencil. Ook wordt het in Pages mogelijk om boeken te maken, bijvoorbeeld digitale studieboeken voor studenten.


De boeken kunnen ook handgeschreven notities en tekeningen bevatten. Docenten hebben niet langer iBooks Author nodig. Apple hanteert nu ook een andere naam: Digital Books. Je kunt bijvoorbeeld met een groepje scholieren een boek maken en deze voorzien van foto’s, video’s en eigen illustraties die je uiteraard met een Apple Pencil hebt gemaakt. Ook kun je allerlei templates gebruiken.

iPad boeken maken

De update van iWork brengt nog meer verbeteringen. Zo kun je nu handgeschreven tekeningen en notities maken in Keynote, Pages en Numbers door erop te tekenen met je Pencil. In Pages vind je een speciale functie met de naam Smart Annotation. Dit houdt in dat de notities zijn gekoppeld aan bepaalde woorden. Docenten kunnen bijvoorbeeld live iets opschrijven bij notities die de student heeft gemaakt.

iPad 2018 met Apple Pencil om te tekenen.

iWork is gratis te downloaden en wordt meegeleverd op de nieuwe $299 kostende iPad 2018, die vandaag voor het onderwijs werd aangekondigd. Gewone consumenten moeten nog steeds $329 betalen. In Nederland ligt dit model voor $409 in de winkel.

ClassKit-apps

Met de aankondigingen wil Apple een inhaalslag maken ten opzichte van Google, die met de G Suite al een stevige voet aan de grond heeft in de onderwijsmarkt. Google Docs wordt al veel gebruikt om samen te werken aan documenten. Apple kondigde op het evenement ook de nieuwe Schoolwork-app aan, het programmeerhulpmiddel ClassKit en Everyone Can Create, waarmee kinderen leren om creatieve uitingen te maken.

Wil je meepraten over deze aankondiging? In ons Praat mee-artikel over het onderwijs-event kun je met andere iCulture-lezers discussiëren over deze en andere aankondigingen.

Bekijk ook

Video → Samenvatting Apple's onderwijs-event 2018: dit is er aangekondigd!

Wat heeft Apple tijdens het onderwijs-event 2018 aangekondigd? We hebben alle aankondigingen voor je op een rijtje gezet, van de nieuwe iPad tot nieuwe programma's en apps voor scholen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 maart 2018 om 8:22
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.