Apple onthult nieuwe versie iBooks en iBooks Author

Apple heeft tijdens een media-evenement iBooks 3.0 aangekondigd. De nieuwe versie laat je naar boven en beneden scrollen door boeken en delen via Facebook en Twitter.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iBooksApple heeft tijdens een evenement een nieuwe versie van iBooks getoond. In deze nieuwe versie kun je door pagina’s heen scrollen door naar boven of beneden te vegen. Daardoor hoef je niet meer gebruik te maken van de gebruikelijke pagina-interface, waarin je als door een boek bladerde. De nieuwe versie van iBooks heeft ook deelfuncties, waardoor je passages uit een boek via Facebook, Twitter of e-mail kunt delen. Ook worden de talen Koreaans en Japans nu ondersteund.

Bij het lezen van Aziatische talen draait iBooks de pagina’s om – je leest dan van rechts naar links, in plaats van links naar rechts.

iBooks 3Een paar dagen voor Apple’s evenement lekte het bestaan van iBooks 3.0 al uit. In de iBookstore werd alvast verwezen naar de nieuwe iBooks-versie, terwijl op dat moment alleen iBooks 2.0 nog gedownload kon worden.

In januari 2012 nodigde Apple ook nog de pers uit voor een evenement waarbij iBooks centraal stond. Hierbij werd onder andere iBooks 2.0 geïntroduceerd, waarmee je interactieve studieboeken zou kunnen bekijken. Het programma iBooks Author moest het makkelijker maken om je eigen e-book voor iBooks in elkaar te zetten.

De nieuwe versie van iBooks zal later vandaag als een update voor de bestaande app worden uitgebracht. Wij passen dit artikel aan zodra de update beschikbaar is.

Downloaden: iBooks (gratis)

iBooks Author vernieuwd

Apple kondigde vandaag ook een nieuwe versie van iBooks Author aan, het hulpmiddel om zelf iBooks te kunnen maken. Er zitten nieuwe templates en lettertypes in, waarbij je zelfs je eigen lettertypes kunt gebruiken. Bovendien kun je wiskundige uitdrukkingen opnemen in de tekst en zijn er nieuwe multitouch-widgets meegeleverd. De nieuwe versie van iBooks Author is vanaf vandaag meteen beschikbaar in de Mac App Store.

Downloaden: iBooks Author (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2012, 22:02
Categorie Boeken
Onderwerp ibooks

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.