Apple Schoolwork ClassKit

Schoolwork en ClassKit maken gebruik van onderwijs-apps in de klas een stuk makkelijker

Met de nieuwe iPad-app Schoolwork maakt Apple het gebruik van onderwijs-apps makkelijker, doordat losse taken en resultaten uit apps centraal kunnen worden beheerd. Ontwikkelaars kunnen de benodigde functionaliteit inbouwen dankzij ClassKit, een nieuw framework dat onderdeel wordt van iOS 11.4.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Apps gebruiken in de klas
In Schoolwork kunnen scholieren zien welk werk ze moeten doen en direct doorklikken naar het bijbehorende onderdeel in een app, als ontwikkelaars gebruik hebben gemaakt van ClassKit. Docenten kunnen makkelijk taken aanmaken voor hun leerlingen en achteraf hun prestaties inzien. Ook voor het uitwisselen van dit soort gegevens is ClassKit nodig.

Dankzij de combinatie van Schoolwork en ClassKit wordt het makkelijker om verschillende apps te gebruiken als onderdeel van een lesprogramma. Hierdoor wordt het makkelijker om schoolboeken te vervangen door apps of bijvoorbeeld een proefwerk digitaal af te nemen.

Apple Schoolwork

Tegelijkertijd vraagt het dus wel om de nodige aanpassingen in apps. Ontwikkelaars zullen de inhoud van hun app moeten opdelen in losse onderdelen met een duidelijke structuur, zodat deze als losse lessen gebruikt kunnen worden. En ook de terugkoppeling van de resultaten moet worden toegevoegd, omdat Schoolwork anders geen toegang heeft tot deze informatie.

Apple Schoolwork

Privacy van scholieren
Apple vermeldt op zijn website expliciet dat er bij het ontwerpen van ClassKit en Schoolwork rekening is gehouden met privacy van scholieren. Gegevens worden alleen uitgewisseld als scholieren gebruik maken van een Apple ID dat wordt beheerd door zijn of haar school en als een leraar een taak heeft toegewezen.

Wil je meepraten over deze aankondiging? In ons Praat mee-artikel over het onderwijs-event kun je met andere iCulture-lezers discussiëren over deze en andere aankondigingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2018, 8:22
Categorie iOS
Onderwerp classkit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.