Reacties voor: Apple’s reclamespotje ‘Unlock with a look’ toont de kracht van Face ID

Een nieuw reclamespotje van Apple laat zien dat je met Face ID elk slot kunt openen. Nou ja, niet letterlijk. Maar het filmpje laat wel zien dat alles compleet uit de hand zou lopen als je alles met je gezicht zou kunnen openen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Ik verwachte eigenlijk nog iemands kleding die los ging door er naar te kijken maar helaas!

  2. @Michiel Krol: Goeie! 😉

    Het viel mij nog op in het begin van het filmpje dat Face ID enigszins traag unlockte. Bewust gedaan? Ik heb daar soms ook wel ervaring mee. Vervelend is ook: ik zit bijvoorbeeld op de bank en de iPhone ligt op de salontafel. Je moet dan echt even je hoofd naar voren halen om hem te unlocken. Of hem oppakken. Onder een redelijk schuine hoek werkt het niet.
    Trouwens ook buiten als het regent. Je krijgt hem niet aan met je gezicht. Blijkbaar zijn er dan wat druppeltjes op de Touch-lens gekomen.
    Verder zag ik nog in het filmpje dat zij op een gegeven moment een radslag maakt. Op de kop is niet te unlocken! Ook in de auto is het vervelend als je X liggend aan de voorruit hangt. Je krijgt hem niet aan.

    Tweede filmpje vond ik wat traag op gang komen.

  3. Ach, wel aardig. Maar ik mis de subtiliteit die andere Apple-filmpjes te vinden is.

  4. Heb de iPhone X sinds dag 1. Unlocken gaat 8/10 goed.
    Vorige week zonnige dag, dus zonnebril: unlocken werkt niet!

  5. @Christophe: Het zou wel eens het zonlicht zelf kunnen zijn, niet de zonnebril. Als ik gewoon binnen een zonnebril opzet (net geprobeerd) gaat unlocken nog steeds goed. Maar ik heb wel eens gemerkt dat in fel zonlicht Face ID moeite lijkt te hebben, ook als je geen zonnebril op hebt.

  6. Hier met zonnebril ook nooit. Maar dan zijn het ook wel donkere glazen.

  7. @Christophe: De zon is het probleem, niet je bril. Infrarood gaat met eenvoud door dun glas, maar wordt enorm gestoord door fel (warm) licht. Ik heb tot dusver met geen bril last gehad, maar ik heb het ook niet geprobeerd met glazen die specifiek rood licht filteren.

  8. Ik heb een iPhone 8 Plus! Touch id werkt 10 op 10 haha😂.

  9. is wel heel erg van zo’n bug in de reclame!! Wel leuke reclame!!

  10. Die vreemde iMessage melding toch meer een Glitch dan een Bug.

  11. @Odo: Het kan misschien aan mij liggen, maar ik gebruik een zonnebril voornamelijk buiten 😁. Wanneer Apple beweert dat Face ID werkt met zonnebril, dan wist ik niet dat ze bedoelden “voor alle mensen die binnen een zonnebril dragen”. 😄

    Wanneer ik zonnebril in auto opzet (dus binnen😉), dan werkt Face ID niet.

  12. Niet echt een veilig idee dat alles open gaat met 1 gezicht. Of bedoeld apple hier dat ze een soort mastergezicht hebben? 😜

  13. Uit een test van Kassa zaterdag bleek dat sowieso tweelingen mekaars iPhone binnen konden komen met face-id. Helemaal perfect is het dus zeker niet..

  14. Origineel geplaatst door Toine
    Uit een test van Kassa zaterdag bleek dat sowieso tweelingen mekaars iPhone binnen konden komen met face-id. Helemaal perfect is het dus zeker niet..

    Apple heeft vanaf het begin gezegd dat face id niet geschikt is voor tweelingen en andere mensen die heel veel op elkaar lijken. Ik vond het erg raar dat Kassa dat item liet zien terwijl dat al vanaf het begin duidelijk was.

  15. (Red.) De bug in de iPhone X-reclame is gefixed.

  16. @Fgeer: Nee hoor, Touch ID werkt ook niet voor 100%. Zodra je vinger wat vochtig of juist heel droog is gaat het mis. En in de winter zit je met je handschoen…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.