HomePod-reclame met Spike Jonze.

Deze extra lange HomePod reclame zet je aan het dansen

Apple heeft een extra lange HomePod reclame online gezet, geregisseerd door Spike Jonze. In de video speelt de Britse zangeres en danseres FKA Twigs een hoofdrol, die na een lange dag werken doodmoe thuis komt. Gelukkig is daar de HomePod, die haar met haar favoriete muziek aan het dansen zet.

De HomePod is Apple’s eerste nieuwe product van 2018, nadat de speaker eerder uitgesteld werd. Je kan de HomePod kopen in drie Engelstalige landen en verschijnt naar verwachting later dit jaar in Nederland. Om de speaker extra onder de aandacht te brengen, heeft Apple samen met regisseur Spike Jonze deze nieuwe vier minuten durende reclame gemaakt. In de video wordt vooral de muzikale kwaliteit van de HomePod benadrukt, samen met danseres FKA Twigs.

HomePod-reclame met Spike Jonze

Spike Jonze zal niet bij iedereen meteen een belletje doen rinkelen, maar hij heeft behoorlijk wat bekende producties op zijn cv staan. Zo regisseerde hij de film Her met Scarlett Johansson en werkte hij mee aan de Jackass-films. In enkele films speelde hij zelf ook een rolletje, waaronder The Wolf of Wall Street. Naast films regisseerde hij ook videoclips, waaronder van Kanye West, Lady Gaga en de Beastie Boys, en maakte hij reclames voor Adidas, IKEA en Nissan. Hij heeft dus genoeg ervaring opgedaan met korte en lange video’s en deze keer werkt hij in opdracht van Apple voor onderstaande HomePod-reclame.

In de video komt FKA Twigs bedroefd thuis, waarna ze met een wat snikkende stem aan Siri vraagt om iets te spelen wat ze leuk vindt. Siri op de HomePod zet vervolgens het nummer Til It’s Over van Anderson .Paak op. Door dit nummer komt ze al snel in een betere stemming, waarna het hele huis getransformeerd wordt en ze in een soort droom terecht komt. De uiteindelijke boodschap van de reclame is dat de HomePod kan zorgen voor een goede sfeer dankzij de hoge geluidskwaliteit. De slimme Siri-functies komen niet of nauwelijks aan bod.

In onze HomePod review kon je al lezen dat vooral de geluidskwaliteit indruk maakt, terwijl de Siri-functies wat tegenvallen. Vooral het feit dat de HomePod geen stemmen kan onderscheiden, zorgt ervoor dat de speaker wat minder slim is dan we hoopten. In onze HomePod review lees (en bekijk) je nog veel meer over de voor- en nadelen van de speaker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2018, 9:07
Categorie iDevices
Onderwerpen homepod, reclame
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.