PiPifier op de iPad met YouTube.

PiPifier voor iPad speelt ook YouTube af in Picture in Picture

Met PiPifier op de iPad bekijk je ook YouTube-filmpjes in Picture in Picture. Dankzij de extensie voor Safari speel je een YouTube-filmpje zo verkleind af.

PiPifier op de iPad met YouTube.
De iPad ondersteunt sinds iOS 9 Picture in Picture (Beeld-in-beeld), waardoor je een video in de hoek van je scherm kunt afspelen. Apps kunnen deze optie zelf inbouwen en in Safari werkt het eenvoudig bij de meeste video’s. YouTube is echter de grote afwezige, want die biedt standaard geen ondersteuning voor Picture in Picture, zelfs niet via Safari. PiPifier, die eerder ook al op de Mac verscheen, maakt dat nu ook op de iPad mogelijk.

PiPifier voor iPad zet YouTube in Picture in Picture

Om YouTube in Picture in Picture af te spelen op de iPad, kun je alternatieve YouTube-apps gebruiken. De meeste van deze apps ondersteunen standaard Picture in picture, maar als je liever geen aparte YouTube-app wil downloaden, dan kun je daar nu ook PiPifier voor gebruiken. PiPifier verscheen eerder voor de Mac en zorgt ervoor dat je Picture in Picture in allerlei video’s op de Mac kunt gebruiken. Deze app is er nu ook voor de iPad en zorgt ervoor dat je met een druk op de knop een YouTube-filmpje verkleind kan afspelen.

De iPad-versie van PiPifier is eigenlijk niets meer dan een extensie voor Safari. Nadat je PiPifier eenmaal gratis gedownload hebt, kun je deze ver weg in een mapje stoppen. Vervolgens schakel je de extensie in Safari in via het standaard deelmenu. Daarna kun je elke video in Safari op de iPad eenvoudig in Picture in Picture afspelen door op de extensie te tikken. Dit werkt dus ook voor YouTube, die standaard Picture in Picture in geen mogelijkheid ondersteunt. Ga simpelweg naar de website van YouTube en tik op de PiPifier-extensie. Picture in Picture werkt zowel bij de mobiele site als de desktopversie van YouTube. Behalve bij YouTube werkt dit ook voor elke andere videowebsite.

PiPifier op de iPad met instructies.

PiPifier is helemaal gratis te downloaden, maar om de ontwikkelaar te ondersteunen kun je wel een kleine fooi geven van €1,09 of €2,29. Van dezelfde ontwikkelaar is ook de Mac-app Speedifier verschenen, waarmee je een filmpje op je Mac versneld (of vertraagd) kunt afspelen. Handig als je net wat sneller door een documentaire wil bladeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2017, 12:18
Categorie Apps
Onderwerpen ipad, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.