PiPifier voor iPad speelt ook YouTube af in Picture in Picture

Met PiPifier op de iPad bekijk je ook YouTube-filmpjes in Picture in Picture. Dankzij de extensie voor Safari speel je een YouTube-filmpje zo verkleind af.

PiPifier op de iPad met YouTube.
De iPad ondersteunt sinds iOS 9 Picture in Picture (Beeld-in-beeld), waardoor je een video in de hoek van je scherm kunt afspelen. Apps kunnen deze optie zelf inbouwen en in Safari werkt het eenvoudig bij de meeste video’s. YouTube is echter de grote afwezige, want die biedt standaard geen ondersteuning voor Picture in Picture, zelfs niet via Safari. PiPifier, die eerder ook al op de Mac verscheen, maakt dat nu ook op de iPad mogelijk.

PiPifier voor iPad zet YouTube in Picture in Picture

Om YouTube in Picture in Picture af te spelen op de iPad, kun je alternatieve YouTube-apps gebruiken. De meeste van deze apps ondersteunen standaard Picture in picture, maar als je liever geen aparte YouTube-app wil downloaden, dan kun je daar nu ook PiPifier voor gebruiken. PiPifier verscheen eerder voor de Mac en zorgt ervoor dat je Picture in Picture in allerlei video’s op de Mac kunt gebruiken. Deze app is er nu ook voor de iPad en zorgt ervoor dat je met een druk op de knop een YouTube-filmpje verkleind kan afspelen.

Bekijk ook

PiPifier voor de Mac plaatst video's van Netflix en NPO in Picture in Picture-stand

Wil je meer video's op je Mac vanuit Safari in Picture in Picture bekijken? Met de eenvoudige Safari-extensie PiPifier plaats je ook video's van websites die nog geen Picture in Picture-knop hebben in deze kijkstand. Zo kijk je video's van de NPO en Netflix in de hoek van je scherm.

De iPad-versie van PiPifier is eigenlijk niets meer dan een extensie voor Safari. Nadat je PiPifier eenmaal gratis gedownload hebt, kun je deze ver weg in een mapje stoppen. Vervolgens schakel je de extensie in Safari in via het standaard deelmenu. Daarna kun je elke video in Safari op de iPad eenvoudig in Picture in Picture afspelen door op de extensie te tikken. Dit werkt dus ook voor YouTube, die standaard Picture in Picture in geen mogelijkheid ondersteunt. Ga simpelweg naar de website van YouTube en tik op de PiPifier-extensie. Picture in Picture werkt zowel bij de mobiele site als de desktopversie van YouTube. Behalve bij YouTube werkt dit ook voor elke andere videowebsite.

PiPifier op de iPad met instructies.

PiPifier is helemaal gratis te downloaden, maar om de ontwikkelaar te ondersteunen kun je wel een kleine fooi geven van €1,09 of €2,29. Van dezelfde ontwikkelaar is ook de Mac-app Speedifier verschenen, waarmee je een filmpje op je Mac versneld (of vertraagd) kunt afspelen. Handig als je net wat sneller door een documentaire wil bladeren.

Bekijk ook

Speedifier voor Mac laat je video's via Netflix en meer versneld afspelen

Speedifier is een Safari-extensie voor de Mac waarmee je video's versneld of juist vertraagd af kan spelen. Speedifier werkt bij Netflix, Vimeo en Twitch, maar ook bij de spelers van RTL XL en NPO Gemist.
Bekijk ook

YouTube Picture in Picture bekijken op iPad en iPhone

Standaard werkt de YouTube-app meestal niet met Picture in Picture, maar in deze tip leggen we vier alternatieve opties uit, zodat je YouTube-filmpjes toch als Picture in Picture-filmpje kunt bekijken op je iPhone of iPad

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 mei 2017 om 12:18
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.