iPhone 8 renders vergeleken met Samsung Galaxy S8.

‘Zo groot wordt de iPhone 8 ten opzichte van huidige toestellen’

Wat worden de afmetingen van de iPhone 8? Nieuwe renders van de iPhone 8 vergelijken de mogelijke afmetingen met de iPhone 7 en Samsung Galaxy S8. De renders geven een goed beeld van het mogelijke formaat.

iPhone 8 renders in het zwart met voor- en achterkant.
De iPhone 8 krijgt een groter scherm dan zijn voorgangers, maar het formaat van het toestel zelf zou niet veel groter zijn dan de iPhone 7. Maar hoe groot wordt de iPhone 8 precies en hoe verhoudt deze zich tot de Samsung Galaxy 8? In nieuwe renders die gemaakt zijn op basis van mogelijke informatie uit de fabriek, blijkt de iPhone 8 dikker te worden dan vorige modellen, al is hij nog wel slanker dan de Samsung Galaxy S8.

iPhone 8 afmetingen

Uit schematische tekeningen van de iPhone 8 bleek eerder al het mogelijke formaat van de nieuwste iPhone, maar volgens iDropNews blijken de afmetingen toch iets anders te zijn. De iPhone 8 zou een formaat krijgen van 143,59 bij 70,94 bij 7,57 millimeter. Dat betekent dat het model zowel hoger, breder als dikker is dan de iPhone 7, want die is met 138,3 bij 67,1 bij 7,1 millimeter een fractie kleiner. De iPhone 7 Plus spant qua hoogte en breedte echter nog steeds de kroon met 158,2 bij 77,9 bij 7,3 millimeter. Opvallend is dus dat de iPhone 8 dikker is dan zowel de iPhone 7 als iPhone 7 Plus. De cijfers van de iPhone 8 zouden afkomstig zijn van medewerkers in de fabriek.

iPhone 8-renders vergeleken met iPhone 7.

In nieuwe renders is te zien hoe dit formaat van de iPhone 8 in verhouding staat tot de Samsung Galaxy S8 en S8+, de grootste concurrenten van de iPhone 8. Ook deze twee toestellen hebben een randloos scherm, maar zijn wel een stuk hoger en dikker dan de iPhone 8. Alleen wat betreft breedte is de Samsung Galaxy S8 iets smaller dan de iPhone 8. Het enige aspect waar nu nog onduidelijkheid over is, is het gewicht van de iPhone 8. Kijkend naar de afmetingen is de iPhone 8 waarschijnlijk iets zwaarder dan de iPhone 7, maar lichter dan de iPhone 7 Plus. Dat betekent dat de iPhone 8 tussen de 138 gram en 188 gram zal zijn.

iPhone 8 renders vergeleken met Samsung Galaxy S8.

De geruchten rondom de iPhone 8 gaan nog wel even door, want Apple kondigt de nieuwste iPhone pas in september aan. Dat betekent dat we nog de hele zomer kunnen speculeren over het scherm, de kleuren, de plaatsing van de Touch ID-sensor en andere functies van de iPhone 8. Toch zijn er al een aantal zaken zo goed als zeker met betrekking tot de iPhone 8. In een eerdere round-up hebben we de belangrijkste iPhone 8-geruchten op een rij gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2017, 12:22
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.