Speedifier voor Mac.

Speedifier voor Mac laat je video’s via Netflix en meer versneld afspelen

Speedifier is een Safari-extensie voor de Mac waarmee je video's versneld of juist vertraagd af kan spelen. Speedifier werkt bij Netflix, Vimeo en Twitch, maar ook bij de spelers van RTL XL en NPO Gemist.

Speedifier voor Mac.
YouTube biedt je de mogelijkheid om video’s versneld af te spelen, maar veel andere videospelers hebben deze optie niet. Ontwikkelaar Arno Appenzeller, die eerder de Mac-app PiPifier maakte, heeft nu een extensie voor Safari gemaakt die video’s sneller af kan spelen. Speedifier werkt bij alle HTML5-spelers, zoals van Netflix, maar ook NPO Gemist en RTL XL.

Speedifier versnelt video’s in Netflix en meer

Speedifier is een Mac-app die je gebruikt als extensie voor Safari. Nadat je de app geïnstalleerd hebt, hoef je de extensie alleen maar in te schakelen via de instellingen van Safari (via Voorkeuren > Extensies). Eenmaal ingeschakeld voegt Speedifier bij een hoop videodiensten een speciale knop toe aan de videospelers. Bij Netflix, Vimeo en Twitch zie je in de speler een 1X-knop. Klik hierop, en je kunt kiezen uit zeven verschillende snelheden. Je kunt een video op deze manier vier keer zo langzaam afspelen, maar ook twee keer zo snel. De versnelling of vertraging stel je in in stapjes van 0,25, dus je kunt vrij nauwkeurig bepalen hoe snel of langzaam een video afgespeeld wordt. Dit komt bijvoorbeeld van pas bij langere documentaires die ook versneld nog prima te volgen zijn.

Speedifier in Netflix.

Speedifier werkt in elke HTML5-speler, dus ook bij populaire websites als NPO Gemist en RTL XL. De werking is echter net even anders. Bij deze spelers vind je geen aparte Speedifier-knop, maar moet je met je rechter muisknop op de video klikken. In het contextmenu vind je vervolgens drie optie voor Speedifier: 1X (normaal), -0,25x (langzamer) en +0,25x (sneller). Je bepaalt bij deze video’s dus zelf de stapjes voor het sneller of vertraagd afspelen. De enige video’s waar Speedifier niet bij werkt, zijn video’s waarbij een plugin vereist is, zoals Flash en Silverlight. Aangezien je deze steeds minder ziet, zal dat in de meeste gevallen geen problemen opleveren.

Speedifier in NPO Gemist.

Speedifier is te downloaden vanuit de Mac App Store en vereist minimaal OS X El Capitan en Safari 10. De ontwikkelaar belooft dat de app vanwege het prijskaartje van €2,29 langer ondersteund zal worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2017, 10:13
Categorie Apps
Onderwerpen netflix, safari, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.