PiPifier-logo.

PiPifier voor de Mac plaatst video’s van Netflix en NPO in Picture in Picture-stand

Wil je meer video's op je Mac vanuit Safari in Picture in Picture bekijken? Met de eenvoudige Safari-extensie PiPifier plaats je ook video's van websites die nog geen Picture in Picture-knop hebben in deze kijkstand. Zo kijk je video's van de NPO en Netflix in de hoek van je scherm.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

PiPifier-logo.
Een handige functie in macOS Sierra is Picture in Picture, in het Nederlands Beeld in beeld. Hierdoor kun je een video lostrekken van bijvoorbeeld iTunes of Safari, zodat de video in een hoek van je scherm afgespeeld wordt. Hierdoor kun je een video bijvoorbeeld plaatsen over een andere app. Dit werkt standaard bij sites die hun video’s hiervoor aangepast hebben, maar er zijn ook veel websites die dit nog niet gedaan hebben. PiPifier is een handige Safari-extensie waarmee je elke video in Picture in Picture kunt afspelen.

PiPifier voor Picture in Picture op de Mac

Picture in Picture op de Mac werkt bijvoorbeeld eenvoudig in videosite Vimeo. In de Vimeo-videospeler verschijnt automatisch in elke video een Picture in Picture-knop die de video los op je scherm zet. Bij veel andere videosites zoals de website van de NPO, is zo’n knop niet aanwezig. Voor dat soort websites komt PiPifier om de hoek kijken.

Deze Safari-extensie is gemaakt door de ontwikkelaar Arno Appenzeller en plaats je in je knoppenbalk van Safari. Hierdoor kun je met een druk op de knop in Safari elke HTML5-video in een hoek van je scherm afspelen. De enige voorwaarde is dus dat de speler gebruik maakt van HTML5 en niet van Flash of Silverlight. Hierdoor kun je de app gebruiken bij bijvoorbeeld de NPO, maar niet bij de video’s van RTL XL of Horizon Go.

PiPifier voor macOS Sierra.

PiPifier is vanaf hier te downloaden. De broncode van de app is te bekijken via GitHub. Open de app, ga in Safari naar Voorkeuren > Extensies en zet daar PiPifier aan. Vervolgens plaats je de knop van PiPifier via Weergave > Pas knoppenbalk aan in je Safari-knoppenbalk. Zodra je nu een video in Safari afspeelt, kun je op deze knop drukken om de video in Picture in Picture af te spelen. Mogelijk moet je hem eerst starten en dan kort pauzeren om de video goed te laten lopen.

Deze Safari-extensie werkt in ieder geval bij de website van de NPO en Netflix. Ook in YouTube kun je deze methode gebruiken, al is er nog een eenvoudigere manier. Door in een video twee keer op je rechter muisknop te klikken, kun je kiezen voor Start beeld in beeld. Hier heb je deze aparte app dan niet voor nodig.

Lees ook onze algemene tip over Picture in Picture op de Mac:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2016, 14:36
Categorie Apps
Onderwerpen macos sierra, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.