Big Sur beta verklapt nog geheime iMacs

In de beta van macOS Big Sur 11.3 zijn twee nog niet verschenen iMacs ontdekt. Het gaat hier om twee modellen die aangeduid worden met de namen 'iMac21,1' en 'iMac21,2'. Deze zijn nog niet op de markt.

De namen komen overeen met iMacs al in januari dit jaar opdoken onder de codenaam J456 en J457. Volgens Bloomberg zijn ze bedoeld als vervangers van de huidige 21,5-inch iMac en de 27-inch iMac. Beide staan voor deze lente op de nominatie om te worden vervangen. De iMac Pro werd uit het assortiment gehaald en de gewone 21,5-inch iMac is sinds kort nog maar in twee configuraties te bestellen. Je kunt niet meer kiezen voor de uitvoeringen met 512GB of 1TB SSD’s.


Volgens de verwachtingen gaat Apple heel binnenkort een vernieuwde iMac-serie aankondigen, voorzien van M1-chip en mogelijk ook met een iets ander design. Er wordt gesproken over platte zijkanten en een vlakke achterkant, in plaats van de gebogen achterkanten van de afgelopen jaren.

Bekijk ook

Vooruitblik: Mac in 2021, 6 verwachtingen voor nieuwe MacBooks en desktops

2021 lijkt een belangrijk jaar voor de Mac te gaan worden. Van nieuw ontworpen MacBooks tot een gloednieuwe iMac, allemaal met Apple's eigen chips: in deze vooruitblik op de Mac in 2021 lees je wat je kan verwachten.

De iMacs krijgen dan een design dat meer lijkt op het Pro Display XDR, met smallere schermranden. De brede metalen ‘kin’ langs de onderkant van het scherm verdwijnt ook. Meest opmerkelijk is het gerucht dat Apple zou willen kiezen voor nieuwe kleuren, waaronder de pastelkleuren van de iPad Air 2020.

Concept van iMac 2021 in blauw.

Ook het formaat lijkt te gaan veranderen: er wordt gesproken over een schermformaat van 23 tot 24 inch. Aanwijzingen zijn er inmiddels genoeg. Zo ontdekte een ontwikkelaar vorige week nog in crash-rapportages een onbekende iMac met ARM-processor

Bekijk ook

Brengt Apple weer kleur naar de iMac? 'iMac 2021 in vijf verschillende kleuren'

Nieuwe beelden laten zien hoe de nieuwe iMac van 2021 eruit kan zien met een kleurrijk design. Apple zou in ieder geval deze prototypes in ontwikkeling hebben.

macOS Big Sur

macOS 11 Big Sur was een van de grootste updates voor de Mac en verscheen in november 2020. Het is de opvolger van macOS Catalina. Big Sur bracht een volledig nieuw design, een verbeterd Bedieningspaneel en nieuwe functies voor Safari. Ook bijzonder is dat Apple voor het eerst sinds 2001 is overgestapt op een nieuwe nummering: van 10.x naar macOS 11. In 2021 is macOS Big Sur opgevolgd door macOS Monterey. Alle details vind je hier!

macOS Big Sur

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.