Concept iMac 2021

Big Sur beta verklapt nog geheime iMacs

In de beta van macOS Big Sur 11.3 zijn twee nog niet verschenen iMacs ontdekt. Het gaat hier om twee modellen die aangeduid worden met de namen 'iMac21,1' en 'iMac21,2'. Deze zijn nog niet op de markt.

De namen komen overeen met iMacs al in januari dit jaar opdoken onder de codenaam J456 en J457. Volgens Bloomberg zijn ze bedoeld als vervangers van de huidige 21,5-inch iMac en de 27-inch iMac. Beide staan voor deze lente op de nominatie om te worden vervangen. De iMac Pro werd uit het assortiment gehaald en de gewone 21,5-inch iMac is sinds kort nog maar in twee configuraties te bestellen. Je kunt niet meer kiezen voor de uitvoeringen met 512GB of 1TB SSD’s.


Volgens de verwachtingen gaat Apple heel binnenkort een vernieuwde iMac-serie aankondigen, voorzien van M1-chip en mogelijk ook met een iets ander design. Er wordt gesproken over platte zijkanten en een vlakke achterkant, in plaats van de gebogen achterkanten van de afgelopen jaren.

De iMacs krijgen dan een design dat meer lijkt op het Pro Display XDR, met smallere schermranden. De brede metalen ‘kin’ langs de onderkant van het scherm verdwijnt ook. Meest opmerkelijk is het gerucht dat Apple zou willen kiezen voor nieuwe kleuren, waaronder de pastelkleuren van de iPad Air 2020.

Concept van iMac 2021 in blauw.

Ook het formaat lijkt te gaan veranderen: er wordt gesproken over een schermformaat van 23 tot 24 inch. Aanwijzingen zijn er inmiddels genoeg. Zo ontdekte een ontwikkelaar vorige week nog in crash-rapportages een onbekende iMac met ARM-processor

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

macOS Big Sur

macOS 11 Big Sur is de grootste update voor de Mac sinds tijden en is beschikbaar sinds november 2020. Het is de opvolger van macOS Catalina. De update brengt een volledig nieuw design, een nieuw Bedieningspaneel, verbeteringen voor Safari en nog veel meer. Apple heeft voor het eerst sinds 2001 het versienummer verhoogd, van macOS 10.XX naar macOS 11.

macOS Big Sur
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.