Apple Daisy robot

Reacties voor: Nederlanders laten oude smartphones meestal in de la liggen

Nederlanders hebben moeite om afstand te doen van hun oude smartphone. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Gebruikte apparaten worden maar zelden ingeleverd voor recycling.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Wanneer ik een nieuwe iPhone, iPad of Mac koop dan verkoop de oude zodat je er ook nog een mooi bedrag voor krijgt. Zonde om te laten liggen tot het niks meer waard is en weggegooid kan worden.

    M’n vader is juist niet zo van het afstand doen. De hele zolder staat vol met oude Macs die amper nog wat waard zijn. Echt zonde van het geld. Op een gegeven moment zal het wel een collectors item worden maar dat duurt nog wel even 😉

  2. ligt eraan.
    Meestal verkoop ik het via een website. Krijg je vaak nog een mooi zak centje voor. iig veel meer dan inleveren bij de apple store.
    Of ik geef em aan een familielid.

  3. @tim: Klopt maar ik heb geen zin meer in verkopen, via Apple of Amac etc inleveren veel makkelijker

  4. Oude iPhone 7 werkt nog prima als webcam voor boven mn extern beeldscherm 👌🏻

  5. Mijn oudste device is een iPhone 4S en die gebruik ik nog altijd.
    Er staat een app op die na een iOS upgrade op de iPhone 6S uit de App Store is gemikt omdat de maker dat als oplossing zag van de problemen met die upgrade. Die app is een Remote Control voor mijn hoortoestellen, die veel makkelijker werkt dan de knopjes op de hardware zelf.
    Die 4S moet het nog tot medio 2023 uithouden, dan hoop ik nieuwe hoorspulletjes te krijgen. Gaat best lukken.

  6. Hier nog een iphone 5 die wekelijks dienst doet als beveiligscamera met Alfred. Als ik ehm verkoop krijg ik er nog maar een schijntje voor. Dat is het niet waard.
    Hele oude ipod touch al jaren als muziekspeler in de auto.

  7. Ik geef mijn oude foon altijd aan ons pap.
    En als hij hem daarna ook niet meer nodig heeft gaat ie weg (dan is hij waarschijnlijk 5-6 jaar oud).

  8. Heb nog 2 werkende iPhones hier in de la liggen. Voor het geval dat ik de nieuwste iPhone verlies, hem laat vallen of dat ie uit zichzelf er mee stopt. Maar ja, die nieuwste iPhone verlies ik niet, laat ik ook niet kapot vallen en hij doet het gewoon altijd 💁🏼‍♀️

  9. Ik heb sinds begin 2022 een iPhone 13 pro max. Ik gebruik mijn oude iphone 11 om podcasts te luisteren via Overcast. Ik merkte met mijn iPhone 11 dat mijn batterij vrij hard sleet omdat ik zoveel podcasts luister, en ik wil graag zo lang mogelijk doen met mijn iPhone 13 pro max omdat de prijzen van iphones zo hoog zijn, dus zo kan ik de batterij zoveel mogelijk sparen. Voorheen verkocht ik mijn oude iphones altijd maar de iPhone 11 had aardig wat krasjes op het scherm en de batterij was dus al erg achteruit gegaan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.