Archief voor 'refurbished'

Keurmerk Refurbished

iCulture onderzoekt: Hoe gaan we met onze oude telefoons om?

En wat kan Apple doen?

· Als je overstapt naar een nieuwe iPhone, zul je ook iets met je oude toestel moeten doen. Doorverkopen, weggeven? Of toch liever inleveren voor recycling? iCulture heeft onderzocht hoe Nederlanders met hun oude toestel omgaan en welke maatregelen genomen kunnen worden om dat te verbeteren, zowel door Apple als door andere partijen.

Achtergrond
Keurmerk Refurbished

Ruim 350.000 opgeknapte iPhones verkocht in Nederland

Op weg naar 159 miljoen omzet per jaar

· Het afgelopen jaar zijn er in Nederland 369.000 refurbished iPhones verkocht die goed zijn voor een omzet van 103 miljoen euro. De aanbieders Leapp, Forza Refurbished, en Renewd maken de cijfers vandaag bekend.

iDevices
SWOOP Keurmerk Refurbished

SWOOP sluit zich aan bij Keurmerk Refurbished

· SWOOP heeft zich aangesloten bij het Keurmerk Refurbished, dat eerder dit jaar werd opgericht vanuit Techniek Nederland. Daarmee is SWOOP de vierde aanbieder van refurbished iPhones die het keurmerk voert.

Diensten
ReBuy refurbished proces in Polen

reBuy: 'Nederlands keurmerk voor refurbished lastig voor buitenlandse bedrijven'

· Hergebruik is bij Apple-producten eigenlijk heel logisch. iCulture sprak met Philipp Gattner (CEO) en Sophie Heldens (Country Manager Nederland) van reBuy, een van de grootste aanbieders van refurbished producten in Europa. Ook kregen we een kijkje in het gigantische distributiecentrum in Berlijn, waar de producten binnenkomen, worden opgeknapt en daarna weer worden doorverkocht aan klanten.

Achtergrond

Keurmerk voor refurbished iPhones nu officieel

· Doekle Terpstra, voorzitter van ondernemersorganisatie Techniek Nederland, reikt vandaag de eerste certificaten uit van het Keurmerk Refurbished. Forza Refurbished, Leapp en Renewd zijn de eerste bedrijven die vandaag het keurmerk ontvangen. iCulture zal daarbij aanwezig zijn.

iDevices