Apple's audiolab met de HomePod.

Gerucht: ‘Dit najaar nieuwe Apple Pencil en betaalbare HomePod’

Apple zou werken aan een betaalbare HomePod en een nieuwe Apple Pencil, die ook op de iPhone gaat werken. Beide zouden dit najaar op de markt moeten komen. Maar hoe geloofwaardig is het?

Dit najaar betaalbare HomePod?

De HomePod ligt nog maar net in de schappen of er zijn al geluiden over een volgend model. Volgens analist Jun Zhang van Rosenblatt Securities werkt Apple aan een low-end model van de HomePod, die tussen de $150 en $200 moet kosten. Dat is een stuk goedkoper dan het huidige model van $350. “Gezien het succes van de Amazon Echo-producten verwachten we dat de vraag in dit kalenderjaar meer dan 10 miljoen stuks zal zijn”, schrijft Zhang. Volgens andere schattingen zou Apple dit jaar 6 miljoen stuks van de grote HomePod verschepen.

Zo’n kleinere HomePod zal waarschijnlijk wel een mindere audiokwaliteit hebben. Bij Amazon is die strategie al succesvol gebleken. De Echo Dot kost maar $40-$50 en dat prijspunt maakt het ideaal om in meerdere kamers een speaker neer te zetten. Een betaalbare HomePod zou dezelfde uitwerking voor Siri kunnen hebben, al is er één probleem.

Apple's audiolab met de HomePod.

Apple benadrukt bij de speaker steeds de audiokwaliteit en dat blijkt ook uit de eerste HomePod-reviews. Testers zijn onder de indruk hoe de muziek klinkt, al zijn ze wat minder te spreken over de mogelijkheden van Siri. Voor Apple is de HomePod in eerste instantie een speaker en pas in tweede instantie een slimme assistent. De audio past zich dynamisch aan de ruimte aan, tijdens het luisteren naar de muziek.

Apple Pencil voor iPhone
Maar misschien zit je helemaal niet te wachten op een kleinere HomePod, maar gaat het je vooral om de iPads. Ook op dat punt heeft Zhang nieuws: hij verwacht een iPad Pro met TrueDepth-camera en een nieuwe Apple Pencil. Deze zou niet alleen werken op de iPad Pro, maar ook op de 6,5-inch iPhone X Plus. Dit is een van de iPhones van 2018.

Zhang verwacht ook een snellere iPhone SE 2 maar slaat misschien de plank wat mis bij zijn voorspelling over een rode iPhone 8 Plus. Daarvan zouden er rond de 3 miljoen stuks over de toonbank moeten gaan. “We verwachten niet een rode iPhone X omdat het metalen frame te lastig is om te verven”, schrijft Zhang.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2018, 19:07
Bron Bron AppleInsider
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple pencil, homepod
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.