Microsoft 10 S inloggen zonder wachtwoord

Windows-gebruikers kunnen binnenkort inloggen met hun iPhone

Microsoft wil dat gebruikers in Windows 10 S kunnen inloggen met de Authenticator-app voor de iPhone. Ze hebben dan helemaal geen wachtwoord meer nodig, vanaf het moment dat ze hun nieuwe pc uit de doos halen.

Windows: inloggen met iPhone

De nieuwe beveiligingsfunctie wordt ontwikkeld voor Windows 10 S, een uitgeklede versie van Windows 10. Deze software is alleen te gebruiken met apps uit de Windows Store. Gebruikers kunnen de Microsoft Authenticator-app op hun iPhone downloaden als vervanger van het wachtwoord. Het is te lezen in de releasenotes van de nieuwste Windows 10 Insider Preview Build met versienummer 17093.

Volgens Microsoft kun je je nieuwe pc uit de doos halen, instellen en inloggen bij je favoriete apps en diensten, zonder ooit een wachtwoord te hoeven invoeren. Microsoft noemt het dan ook ‘wachtwoordvrij’. Gebruik je de Windows Hello-functie dan zul je helemaal geen wachtwoorden meer te zien krijgen.

Microsoft 10 S inloggen zonder wachtwoord

De Authenticator-app is gratis te downloaden in de App Store. Je kunt ermee authenticatiecodes aanmaken om te kunnen inloggen op Microsoft-diensten die gebruik maken van tweefactorauthenticatie. Zodra je wil inloggen bij een dienst zoals Outlook verschijnt er een notificatie op je iPhone en kun je met één schermtik toestemming geven. Je hoeft dus niet eens een 6-cijferige code in te tikken.

Microsoft Windows 10 S Authenticator-app

In de Windows 10 Insider Preview zitten nog meer verbeteringen, zoals HDR-ondersteuning voor meer pc’s en nieuwe grafische instellingen voor systemen met meerdere GPU’s. De Edge-browser krijgt nieuwe functies en oogbediening wordt verbeterd. Overigens zal Windows 10 S niet lang meer blijven bestaan, maar zal het Live S Mode worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2018, 19:34
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.