Reacties voor: Microsoft OneClip wisselt info uit tussen iPhone, Android en Windows

Microsoft werkt aan OneClip, een app waarmee je informatie naar een clipboard (klemboard) online kunt sturen. Zo kun je data tussen iOS, Android en Windows uitwisselen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Ze zijn zeker lekker bezig daaro bij Microsoft !

    We wachten het af of het goed uitpakt dit keer met de nieuwe Ceo

  2. Wanneer je gewoon een Mac(Book), iPad en iPhone hebt, dan heb je deze service al. Het heet iCloud. Het werkt met al je contacten, agenda’s, foto’s en iWork bestanden, maar ook zelfs met bijvoorbeeld games (achievements). Nog een klein pluspuntje; Je hoeft geen speciaal account aan te maken, die krijg je namelijk al bij je Apple-ID waarmee je Apps aanschaft in de App Store.

  3. @NiekGB: Niet iedereen heeft een mac 😉
    Ik ben een gamer dus mij zal je nooit een mac zien gebruiken dus dan is dit een uitkomst

  4. “Eigenlijk was het leuker geweest als Microsoft z’n nieuwste app Clippy had genoemd, als eerbetoon aan de pratende paperclip. Maar OneClip is ook passend.”

    Het is jammer dat iCulture niet ‘iCulty’ is gaan heten als eerbetoon aan de inmiddels sterk verouderde app. Maar iCulture is ook passend…

  5. Origineel geplaatst door NiekGB
    Wanneer je gewoon een Mac(Book), iPad en iPhone hebt, dan heb je deze service al. Het heet iCloud. Het werkt met al je contacten, agenda’s, foto’s en iWork bestanden, maar ook zelfs met bijvoorbeeld games (achievements). Nog een klein pluspuntje; Je hoeft geen speciaal account aan te maken, die krijg je namelijk al bij je Apple-ID waarmee je Apps aanschaft in de App Store.

    Wanneer je ‘gewoon’ een Windows tablet, desk/laptop òf phone hebt hoef je ook geen speciaal account aan te maken omdat je dan al een MS account hebt voor oa de MS app store, en tussen die devices wordt ook al van alles uitgewisseld. Beetje non-issue dus die je opwerpt als ‘pluspuntje’.

    Kern van het artikel is juist de interoperabiliteit tussen de beide OS families als je, vaak noodgedwongen soms vrijwillig, met beide te maken hebt.
    Maar op dat punt zit Apple ook niet stil met iCloud (drive) e.d. voor Windows.

    Maar op dat punt zit Apple ook niet stil met iCloud (drive) e.d. voor Windows. Mis in zowel jouw reactie als het artikel de ‘meetlat’ hoever de beide (concurrerende) cloud oplossingsfamilies dáárin in onderlinge vergelijking zijn, en in vergelijking met alle andere (al dan niet personal) cloud oplossingen die vaak ook steeds breder en platformoverstijgender (?) worden.

    @iCulture: misschien een idee voor een vervolgartikel, “Één wolk voor al je devices, waar kan wat nu al en wat kunnen we nog verwachten” oid?

    ‘t Zijn – beetje off topic, sorry – ook vaak de leukste artikelen in Het Parool waarin ze A’damse situaties met R’damse vergelijken om lezers en/of politici te prikkelen om verder dan de eigen neuslengte te kijken 🙂 Meen hier soms onder de reaguurders ook wel ‘s Apple-, MS- en G**gle-hooliganisme te zien – blinde ‘club’liefde met fundamentalistische trekjes 😛

  6. Microsoft is zeer goed bezig,cross platform is het beste paard om op te wedden.

  7. Dit zou toch eens goed van pas komen joh!
    Ik werk zelf erg veel tussen Windows 7/8/8.1/10 en Mac OS X 10.10 en m’n iPhone dus dat gaat wat worden!

  8. Origineel geplaatst door HooijmansNL
    Dit zou toch eens goed van pas komen joh!
    Ik werk zelf erg veel tussen Windows 7/8/8.1/10 en Mac OS X 10.10 en m’n iPhone dus dat gaat wat worden!

    Ja want evernote, dropbox of een van de andere 10-tallen sync apps zijn maar rommel???
    Er is maar 1 ding wat ‘just works’ van microsoft en dat is office. En dan eigenlijk alleen nog maar Excel. Outlook is inmiddels al crappy en sterk verouderd geraakt. Powerpoint is niet veel beter dan keynote. En voor Word zijn er inmiddels ook goede alternatieven.

  9. Ik gebruik hier al jaren ‘shareclip’ voor, werkt als een trein 😊

  10. @Gabor: Zozo, hij hebt je conclusie snel getrokken volgens mij, is het niet? Met het verkeerde been uit bed gestapt? Ik denk in ieder geval van wel.

    Maar goed. Ik weet het niet hoor, Gabor, ik gebruik namelijk ook Dropbox, OneDrive, iCloud Drive, Google Drive, Evernote, Outlook 2013 (wat NIET verouderd is en wat 1000 maal zo goed werkt als de standaard Mac OS Mail app (vind ik), vooral met Gmail en Outlook mail.

    Ik ben een cross-platform man, en daarom houd ik van dit soort appjes.

    En als jij Keynote en PowerPoint (en noem maar op) allemaal even gelijk vindt, of weet ik veel, dan mag jij dat zelf weten.
    Maar daar ben ik het niet mee eens.

  11. Maar met icloud kan je niet kopiëren van je iphone naar ipad zonder extra handelingen te doen. Zou wel ideaal zijn! Copy op iphone en dan paste op ipad.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.