microsoft-oneclip

Microsoft OneClip wisselt info uit tussen iPhone, Android en Windows

Microsoft werkt aan OneClip, een app waarmee je informatie naar een clipboard (klemboard) online kunt sturen. Zo kun je data tussen iOS, Android en Windows uitwisselen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

nadella-officeMicrosoft werkt aan een nieuwe app die OneClip gaan heten, waarmee je allerlei informatie tussen Windows, iOS en Android kunt uitwisselen. Heb je bijvoorbeeld een telefoonnummer op de desktop, dan kun je die meteen naar je iPhone laten sturen, dankzij OneClip. Microsoft is onder leiding van CEO Satya Nadella (foto) lekker bezig, want eerder deze week lekte ook informatie over de nieuwe berichtendienst Flow.

Geen Clippy, maar Microsoft OneClip

Eigenlijk was het leuker geweest als Microsoft z’n nieuwste app Clippy had genoemd, als eerbetoon aan de pratende paperclip. Maar OneClip is ook passend. De plannen lekten uit via dezelfde persoon die ook Flow onthulde:

OneClip wordt momenteel getest in een interne beta en werkt via de cloud. Je kunt het downloaden via de Windows Store, maar je hebt er een account nodig, waarover alleen Microsoft-medewerkers beschikken. Microsoft is ondertussen ook nog bezig met een andere productiviteits-app met de naam Revolve. Dit is bedoeld om informatie over contacten en agenda-afspraken in de gaten te houden, zodat je altijd de juiste achtergrondinformatie over een persoon bij de hand hebt. Handig voor afspraken. Maar Microsoft heeft nog meer in de pijplijn: ze hebben een app om samen te werken aan documenten (Flip) en app om taken te beheren (Highlander). Voor je het weet, zit je alles op de iPhone weer met Microsoft-software te doen, net zoals vroeger op de pc.

Al die productiviteitsapps kwamen binnen een week boven water en maken in ieder geval één ding duidelijk: Microsoft gokt op productiviteit voor meerdere platformen. OneNote, OneDrive, Office, OneClip: alles werkt op Windows, Windows Phone, Android en iOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2015, 19:10
Categorie Apps
Onderwerpen clipboard, klembord, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.