Gerucht: ‘Apple ontwikkelt dunner micro OLED-display voor AR-bril’

Apple werkt samen met chippartner TSMC aan micro OLED-displays, mogelijk voor de toekomstige AR-bril.

Hoewel er af en toe wat informatie naar binnen druppelt over Apple’s AR- en VR-projecten, is het nog altijd de vraag hoe de producten er uiteindelijk uit gaan zien. Het lijkt er nu op dat Apple werkt aan een headset voor virtual reality met een snufje augmented reality én aan een aparte AR-bril. Voor die laatste zou Apple gebruikmaken van micro OLED-techniek.

‘AR-bril krijgt micro OLED-displays’

Voor de nieuwe micro OLED-displays zou Apple in een geheime fabriek in Taiwan samenwerken met TSMC, zo meldt Nikkei. TSMC is Apple’s chippartner, die voornamelijk de chips in de iPhones en iPads produceert. Het is een nieuw soort type display dat direct op de zogenaamde chip wafers gebouwd wordt. Bij normale LCD en OLED-displays wordt het scherm op glas gebouwd, maar dat is bij micro OLED niet het geval.

Het voordeel is dat het scherm daardoor veel dunner en kleiner is en ook minder stroom verbruikt. Het scherm dat nu in productie is zou kleiner dan 1-inch zijn (zo’n 2,5 centimeter). Volgens bronnen van Nikkei is deze techniek daardoor geschikt voor ‘draagbare AR-apparaten’. Het gaat waarschijnlijk nog wel even duren voordat deze techniek op grote schaal geproduceerd wordt. Momenteel bevindt micro OLED zich nu nog in de testproductiefase.

https://www.iculture.nl/apple-accessoires/ar-bril/

Apple zou de afgelopen tijd meerdere experts op het gebied van displays aangenomen hebben om te werken aan de micro OLED-techniek. Overigens moet je micro OLED niet verwarren met microLED, een andere techniek waar Apple al een tijdje in investeert. microLED heeft ook allerlei voordelen, zoals een dunner display, en zou vooral van pas komen op een toekomstige Apple Watch.

Bekijk ook

Alles over microLED: wanneer gaan we de eerste producten zien?

Wat is microLED en wanneer kun jij het in je iPhone verwachten? In deze uitleg lees je alles over microLED, een nieuwe schermtechnologie die je in steeds meer producten zult gaan zien. Wat zijn de voordelen en verschillen, hoe werkt het en wat betekent het voor jou als Apple-gebruiker?

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.