Filmic Pro twee camera's tegelijk gebruiken met selfie.

Ook iPhone XS en iPhone XR geschikt om met twee camera’s tegelijk te filmen

Nieuw in iOS 13

Tijdens het event toonde Apple hoe je met Filmic Pro met meerdere camera's tegelijk kan filmen. Deze functie komt niet alleen naar de nieuwste iPhones, want ook de modellen van vorig jaar zijn geschikt. Het maakt onderdeel uit van iOS 13.

Normaal gesproken gebruik je of de buitenste of de binnenste camera om een foto te schieten of een filmpje te maken. In iOS 13 komt daar verandering in, want dan kan je twee camera’s tegelijk gebruiken. Apple onthulde de functie al tijdens de WWDC, maar een duidelijke toepassing voor een app was er nog niet. De eerste app zover bekend die hier volop gebruik van gaat maken, is Filmic Pro. Op de iPhone XS en de iPhone XR is dit ook mogelijk, hoewel er wel enkele beperkingen zijn.

Twee camera’s tegelijk gebruiken ook mogelijk op iPhone XR en iPhone XS

De optie om met twee camera’s tegelijk te filmen komt bijvoorbeeld van pas als je een gesprek op beeld vast wil leggen. Met de binnenste camera film je jezelf en met de buitenste camera de ander. Het is daardoor als een soort FaceTime-gesprek, maar dan met maar één iPhone. Het is ook mogelijk om andere lenzen met elkaar te combineren. Zo kan je op de nieuwe iPhone 11 en iPhone 11 Pro de ultragroothoeklens tegelijk gebruiken met de telelens. Je krijgt dan in één take zowel een ingezoomd als een uitgezoomd beeld.

Filmic Pro twee camera's tegelijk gebruiken.

De iPhone XS en de iPhone XR zijn ook geschikt om met meerdere camera’s te filmen, maar er gelden dan wel een aantal beperkingen. Je kan bijvoorbeeld de selfiecamera alleen combineren met de groothoek en telelens. Het is niet mogelijk om met drie lenzen tegelijk te filmen en je kan de TrueDepth-camera bijvoorbeeld niet combineren met de normale frontcamera. Het is nog niet bekend hoe de combinaties precies zijn met de ultragroothoeklens van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro. Naast de iPhone XS, iPhone XS Max en de iPhone XR zijn ook de iPad Pro van vorig jaar geschikt.

Meerdere camera's tegelijk filmen.

Filmic Pro is dus de eerste bekende app die dit ondersteunt. De standaard Camera-app biedt deze optie namelijk niet, dus je moet er een aparte app voor downloaden. De functie wordt later dit jaar toegevoegd via een update aan Filmic Pro. Je hebt er bovendien iOS 13 voor nodig. iOS 13 is vanaf 19 september beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 13

iOS 13 is de grote 2019 software-update voor de iPhone, die sinds september van dat jaar te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.