Yeelight Star desk en floor lamp

Yeelight brengt HomeKit-geschikte vloerlamp en bureaulamp uit

Voor HomeKit-geschikte muur- en vloerlampen was je tot nu toe aangewezen op Philips Hue. Maar uit Aziatische landen komt ook steeds meer aanbod van lampen met fraai design. Yeelight heeft nu een nieuwe vloerlamp die gezien mag worden... en hij werkt ook met HomeKit!

Yeelight Star Floor Lamp

Yeelight heeft een aantal fraaie lampen in ontwikkeling: twee bureaulampen, een lampje voor naast het bed en een vloerlamp. Die laatste is nu officieel onthuld en ligt binnenkort in de winkel. De Yeelight Star Floor Lamp is geschikt voor HomeKit, maar werkt ook met de Xiaomi Home-app en met het Mi Home-systeem. Daarnaast werkt het via de eigen Yeelight-app. De vloerlamp heeft een reeks ledlampjes ingebouwd, in een speciale behuizing. Het ziet eruit als een gewone lamp met kap. Alle kleuren zijn in te stellen, van warm wit tot 16 miljoen andere kleuren en met een kleurtemperatuur tussen de 2700K en 6500K, Om de lamp te bedienen gebruik je twee aanraakgevoelige knoppen en een schuifknop voor de helderheid.


Dit werkt hetzelfde als bij de Mi Bedside Lamp 2, die eveneens uit het Xiaomi-imperium afkomstig is. De lamp is 163 cm hoog en heeft een ronde voet van 25 cm diameter. Net als alle andere Yeelight-producten wordt de verbinding gelegd via Wi-Fi. Wat het stroomverbruik betreft hebben we het over 12 Watt.

Yeelight Star Desk Lamp

Yeelight Star Desk Lamp Pro

Op de foto’s is ook de Yeelight Star Desk Lamp Pro te zien. Die zal in twee uitvoeringen verkrijgbaar zijn: met een Qi-oplaadmat in de voet, en een standaard versie waarmee je niet je accessoires draadloos kunt opladen. Prijs en beschikbaarheid van de bureaulamp zijn nog niet bekend. Xiaomi heeft via andere merken al meerdere bureau- en nachtkastlampjes uitgebracht, vaak in een strak design.

Yeelight Star desk en floor lamp

Voor bureaulampen en lampen voor het nachtkastje kun je tegenwoordig dan ook beter bij de Aziatische merken kijken, dan bij Philips Hue. De Nederlanders hebben ondertussen een indrukwekkende collectie armaturen uitgebracht, zelfs voor in de badkamer en in de tuin, maar een simpel bureaulampje is nauwelijks in het assortiment te vinden. Ook een lamp voor op je nachtkastje is bij Philips Hue niet echt aanwezig. We horen vaak dat mensen enthousiast zijn de Hue Signe-lampen (onder andere verkrijgbaar bij Beaumotica), maar die zijn niet optimaal voor op je bureau en met een vanafprijs van 150 euro toch een stuk duurder. De Yeelight Star Floor Lamp kost rond de 90 euro en komt beschikbaar via diverse winkels.

Yeelight Star desk en floor lamp

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.