macOS 12 Monterey beta

Eerste beta van macOS 12 is nu te downloaden

De nieuwste beta van macOS 12 is nu beschikbaar. Ontwikkelaars kunnen aan de slag om deze versie alvast op hun Mac te testen en kennis te maken met de nieuwe functies. Dit artikel zal bij nieuwe beta's steeds opnieuw worden gepubliceerd.

Apple heeft met macOS 12 weer wat nieuwe functies voor de Mac aangekondigd. Als ontwikkelaar en publieke tester wil je dit natuurlijk graag proberen – en dat kan! De eerste beta van macOS 12 is nu te downloaden en wordt de komende maanden getest. In dit artikel praten we je bij over alle beta’s.

Meest recente macOS 12 Beta

macOS 12 beta 1

7 juni 2021 – De nieuwste macOS 12 beta is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. De publieke beta verwachten we over een paar weken.

De beta’s bevatten alle nieuwe functies die tijdens WWDC zijn aangekondigd. Zodra er meer bekend is lees je wat er nieuw is in deze beta’s.

macOS 12 beta download

Voor de beta van macOS 12 is een macOS betaprofiel nodig. Je vindt het macOS 12 betaprofiel in Apple’s Developer Portal. Publieke betatesters kunnen zich op een andere manier aanmelden voor de beta’s van macOS.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn macOS 12 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de macOS 12-beta’s voor ontwikkelaars:

  • macOS 12 beta 1: 7 juni 2021 (verschenen)
  • macOS 12 definitief: oktober/november 2021 (verwacht)

Over macOS 12
macOS is dé Mac-update van 2021. Er zitten allerlei nieuwe functies in, die we in een apart artikel bespreken. Alles wat er nieuw is in macOS 12 lees je in een apart artikel.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een macOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Je kan macOS 11 ook op een aparte partitie installeren.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2021, 21:44
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macOS 12, macOS-beta
Software macOS 12 Monterey

macOS 12

macOS 12 is de aankomende grote software-update van macOS. Het is de opvolger van macOS Big Sur (macOS 11). Naar verwachting verschijnt macOS 12 eind 2021 en kondigt Apple de update aan tijdens de WWDC 2021 in juni. We verwachten in deze versie weer een aantal nieuwe functies en verbeteringen. Mogelijk verfijnt Apple de grote veranderingen die in 2020 doorgevoerd werden, zoals het nieuwe design. Lees hier alles wat we al weten over macOS 12.

macOS 12
0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.