14-inch MacBook Pro 2021

MacBook Pro-scherm dimt automatisch wanneer het te warm wordt

Apple heeft bekendgemaakt dat de schermen van de meest recente 14-inch MacBook Pro en 16-inch MacBook Pro automatisch worden gedimd als ze te heet worden. Het geldt ook voor het Pro Display XDR.

Het is te lezen in een nieuw supportartikel, bedoeld voor de meest recente MacBook Pro-modellen uit 2021. Daarin staat dat de helderheid onder sommige omstandigheden omlaag gaat. Er verschijnt ook een driehoekje met waarschuwing in de menubalk. En in het Bedieningspaneel op de Mac krijg je een icoontje te zien van een scherm met een waarschuwingsdriehoek.

Scherm oververhit


Apple raadt aan om je Mac in slaapstand te zetten en te laten afkoelen gedurende 5 tot 10 minuten. Daarna kun je je Mac weer in gebruik nemen. Apple schrijft verder:

Het betekent dat je beeldscherm in de spaarstand staat en een beperkte helderheid gebruikt. Dit kan gebeuren als de omgevingstemperatuur in de kamer hoog is en je gedurende langere tijd zeer heldere inhoud hebt afgespeeld.

Ook raadt Apple aan dat je alle apps afsluit die veel systeembronnen gebruiken. Bij het Pro Display XDR adviseert Apple om de standaard referentiemodus te gebruiken, tenzij jouw workflow een aangepaste modus vereist. Mocht dit allemaal geen effect hebben en is de temperatuur in de kamer minder dan 25 graden Celsius, dan is het verstandig om contact met Apple op te nemen. Waarschijnlijk is er dan iets anders aan de hand.

De nieuwste MacBook Pro’s zijn er in de formaten 14-inch en 16-inch. Dit zijn de prijzen:

Deze nieuwe MacBook Pro-modellen liggen sinds oktober vorig jaar in de winkel. Ze zijn voorzien van een 8- of 10-core M1 Pro-processor. Voor de meest veeleisende gebruikers is er ook nog een 10-core M1 Max-processor. Deze bieden 70% betere performance dan de M1, die vorig jaar al veel lof kreeg. Bij de M1 Pro kun je upgraden tot 32GB RAM, terwijl de M1 Max doorgaat tot 64GB. De efficiëntere processor zorgt voor een gebruiksduur van 21 uur, meer dan de meest energiezuinige Intel- of AMD-laptop.

Prijzen 14-inch MacBook Pro

Prijzen 16-inch MacBook Pro

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.