Logitech MX Keys Mini in gebruik

Logitech MX Keys Mini: kleiner toetsenbord op komst

Het populaire Logitech MX Keys-toetsenbord krijgt waarschijnlijk een kleinere variant, die een mooi alternatief gaat vormen voor Apples Magic Keyboard.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Logitech MX Keys Mini

Twee jaar geleden verscheen de Logitech MX Keys (review), ook in een speciale variant voor de Mac. Dit draadloze toetsenbord heeft als handigheidje dat de verlichting zich automatisch aanpast aan het omgevingslicht. Loop je naar je bureau, dan merkt de bewegingssensor dat en schakelt de verlichting weer aan. Best handig, maar niet iedereen zit te wachten op een groot toetsenbord met nummerblok. Het lijkt er nu op dat er een nieuwe Logitech MX Keys Mini in aantocht is. Bij een Duitse prijsvergelijker zijn foto’s opgedoken, maar de prijs is nog niet gelekt.


Het gaat om een compactere variant van de MX Keys, die qua formaat vergelijkbaar is met Apple’s aluminium Magic Keyboard. Er zit geen nummerblok op, maar er is wel gedacht aan speciale Mac-toetsen. De automatische achtergrondverlichting is ook aanwezig en opladen doe je via de usb-c-poort. Logitech maakt het mogelijk om makkelijk tussen verschillende computers te wisselen – iets wat Apple met de nog aanstaande functie Universal Control ook voor ogen heeft.

Logitech MX Keys Mini met man

Koppelen doe je ook bij dit model via Bluetooth of optioneel met de Unifying-ontvanger. Het compacte formaat heeft wel wat gevolgen. Zo is de schakelaar om tussen verschillende apparaten te wisselen verdwenen. Je gebruikt hiervoor nu de functietoetsen F1 t/m F3, wat op zich een prima oplossing is. Dit betekent overigens wel dat sommige snelkoppelingen zijn verdwenen. De escape-knop en de pijltjestoetsen zijn iets kleiner gemaakt.

Logitech MX Keys Mini aansluiting

Om een indruk te krijgen van de prijs: de huidige MX Keys kost rond de 100 euro en we verwachten dat dit nieuwe model een stuk goedkoper zal zijn, ruim onder de prijs van het Magic Keyboard.

Logitech MX Keys Mini knoppen uitleg

Update 28 september 2021: Inmiddels staat onze Logitech MX Keys Mini review online, waarin we vertellen hoe goed dit kleinere toetsenbordje bevalt. Hij is vanaf oktober 2021 verkrijgbaar via Coolblue en andere winkels.

Bekijk ook

Review: Logitech MX Keys Mini, mini-toetsenbord voor mensen met een klein bureau

Het Logitech MX Keys-toetsenbord is alom geliefd omdat 'ie zo lekker typt en veel functies heeft. Voor wie thuis maar een klein bureau heeft of vaak van apparaat wisselt is er nu een kleinere variant: de Logitech MX Keys Mini. Wij hebben 'm een tijdje getest.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.