iOS 12.4 nu beschikbaar voor iPhone en iPad: dit is er nieuw

Apple heeft een nieuwe update uitgebracht voor de iPhone en iPad. iOS 12.4 is nu beschikbaar en brengt een nieuwe functie voor het inrichten van een nieuwe iPhone. In dit artikel lees je alles over iOS 12.4.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het is tijd voor vermoedelijk de laatste update van iOS 12. Apple heeft namelijk iOS 12.4 vrijgegeven. De update is minder groot dan iOS 12.3 en iOS 12.2 die eerder dit jaar verschenen. De afgelopen weken heeft Apple deze update al getest, maar nu is iOS 12.4 voor iedereen beschikbaar. Heb je al de iOS 13 beta, dan zie je deze update niet verschijnen.

iOS 12.4 beschikbaar

Tijdens de afgelopen testperiode is niet naar voren gekomen wat er allemaal toegevoegd is in de update, maar nu de update beschikbaar is hebben we een beter beeld van wat er nieuw is. Een nieuwe functie vinden we in het overzetten van gegevens naar een nieuwe iPhone. Volgens de releasenotes zit er in iOS 12.4 een nieuwe iPhone-migratietool, waarmee je gegevens van je oude iPhone draadloos over kan zetten naar een nieuw model.

Hoewel dit niet in de releasenotes vermeld is, legt iOS 12.4 mogelijk ook de fundering voor de komst van de Apple Card deze zomer. Apple Card is ontstaan uit een samenwerking tussen Apple en de Amerikaanse bank Goldman Sachs. Het is in feite een virtuele creditcard, maar er is ook een fysieke versie van titanium beschikbaar. De kaart wordt voorlopig alleen in de VS uitgegeven en heeft allerlei voordelen. Zo kun je cashback krijgen voor je aankopen. Het percentage verschilt per winkel en betaalmethode. Bij het gebruik van de virtuele kaart krijg je bijvoorbeeld een hoger percentage dan met de fysieke pas. Meer over Apple Card lees je in onze uitleg.

Bekijk ook

Apple Card: alles over de creditcard van Apple

Apple Card is een creditcard, bedoeld voor Apple-klanten in de Verenigde Staten. Lees hier alles over de Apple Card die in samenwerking met Goldman Sachs wordt uitgebracht. Heb je er in Nederland ook iets aan?

Een nieuwe functie vinden we in het overzetten van gegevens naar een nieuwe iPhone. Volgens de releasenotes zit er in iOS 12.4 een nieuwe iPhone-migratietool, waarmee je gegevens van je oude iPhone draadloos over kan zetten naar een nieuw model.

Ook niet geheel onbelangrijk is dat gebruikers met een iPhone 8 Plus hun gegevens weer over kunnen zetten naar een ander model. Apple bracht een aantal weken geleden iOS 12.3.2 uit voor de iPhone 8 Plus. Omdat deze versie niet beschikbaar was op andere modellen, kon je geen iCloud-backup terugzetten. Dat kan nu dankzij iOS 12.4 dus weer wel.

Wil je meer weten welke beveiligingsproblemen er in deze update opgelost zijn? Op Apple’s supportpagina check je welke problemen met deze update verholpen zijn.

Dit zijn de complete releasenotes:

iOS 12.4 introduceert iPhone-migratie om rechtstreeks gegevens van een oude iPhone over te zetten naar een nieuwe iPhone en verbetert de beveiliging van je iPhone of iPad. Deze update bevat:

  • iPhone-migratie
    • Introduceert de mogelijkheid om gegevens tijdens de configuratie draadloos over te zetten en rechtstreeks van een oude iPhone naar een nieuwe iPhone te migreren.
  • Andere verbeteringen en oplossingen
    • Bevat een beveiligingsupdate voor de Walkietalkie-app op de Apple Watch en reactiveert de Walkietalkie-functie

Deze release bevat ook ondersteuning voor de HomePod in Japan en Taiwan.

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina:
https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

HomePod update iOS 12.4

Zoals in de releasenotes staat, is er ook een update verschenen voor de HomePod. Deze versie voegt Japans en Taiwanees toe aan de HomePod. Heb je al een update staan, dan werk je de HomePod bij via de Woning-app. Ga naar het Woning-tabblad, tik op het huisje, kies voor Woninginstellingen > Software-update. Meer over het updaten van de HomePod lees je in onze tip.

Bekijk ook

Zo kun je de HomePod (mini) updaten en de software automatisch bijwerken

Wil je je HomePod of HomePod mini updaten, dan kan dat op twee manieren: handmatig of automatisch. Welke methode voor jou het handigst is, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. In deze tip leggen we uit hoe het handmatig HomePod updaten werkt en hoe je het automatisch updaten kunt in- en uitschakelen.

iOS 12.4 is waarschijnlijk de laatste update voor onder andere de iPhone 5s, iPhone 6 en iPhone 6 Plus, aangezien die toestellen niet mee gaan naar iOS 13. Lees ook ook ons artikel welke iPhones geschikt zijn voor iOS 13. Heb je al de iOS 13-beta op je toestel staan, bijvoorbeeld de publieke beta, dan verschijnt iOS 12.4 bij jou niet. De enige manier om deze versie nog te krijgen, is door je iPhone te downgraden.

iOS 12.4 downloaden
Om iOS 12.4 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes. Klik linksboven op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

https://www.iculture.nl/tips/over-the-air-updaten-ota-iphone-ipad/

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad in 2018, als opvolger van iOS 11. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd een jaar later opgevolgd door iOS 13.

iOS 12

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.