Apple TV 1st gen

iTunes Store stopt vanaf 25 mei op eerste Apple TV en oudere Windows pc’s

Je kunt de iTunes Store niet meer gebruiken op de eerste generatie Apple TV en oudere Windows pc's met XP en Vista. Een beveiligingsupdate van Apple zorgt ervoor dat je geen films meer kunt downloaden of aanschaffen.

Het is vanaf 25 mei niet meer mogelijk om films te huren uit de iTunes Store als je een eerste generatie Apple TV hebt. Ook op oudere Windows-pc’s zal de iTunes Store niet meer te gebruiken zijn. Het gaat om computers met Windows XP of Vista. Wil je alsnog films en andere content bekijken, dan zul je moeten updaten naar een nieuwere Windows-versie of gebruik maken van een ander apparaat, zoals een iPhone of iPad. Het blijkt uit een nieuw supportdocument van Apple.

Vraag je je af welk Apple TV-model je hebt, dan is het eigenlijk vrij simpel: alleen de eerste generatie is wit, alle latere modellen zijn zwart.

iTunes Store op oudere Windows-pc’s

De wijziging heeft te maken met beveiliging, zo meldt Apple. Apple TV-gebruikers zullen moeten overstappen naar een nieuwer model, terwijl XP- en Vista-gebruikers kunnen updaten naar Windows 7 of nieuwer. Als hun computer daarvoor geschikt is. Microsoft zelf ondersteunt Windows XP en Vista trouwens ook niet meer. Heb je nog een oudere versie van iTunes, dan kun je die wel blijven gebruiken. Maar films downloaden en aankopen doen lukt niet meer. De iTunes-update met nieuwe beveiligingsfuncties die rond 25 mei uitkomt is niet op deze oudere computers te installeren.

iTunes Store op oudere Apple TV’s

Apple is van plan de huidige gebruikers van een eerste generatie Apple TV te gaan e-mailen over de wijzigingen. De eerste en tweede generatie Apple TV kregen bij Apple inmiddels de status ‘verouderd’, respectievelijk in 2015 en 2017. Dit houdt in dat er geen reparaties meer plaatsvinden in de Apple Store en dat er ook geen andere support meer plaatsvindt.

Apple TV 1st gen

De eerste generatie Apple TV is nogal een buitenbeentje en dat heeft niet alleen te maken met de zilverwitte kleur. Dit model had nog een harddisk, terwijl de latere modellen werken met flashgeheugen, waarbij de content wordt gestreamd. Je kunt de originele Apple TV nog wel blijven gebruiken voor alle andere functies. Dit apparaat ondersteunt standaard geen AirPlay, al kun je het met software van derden wel voor elkaar krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2018, 9:46
Bron Bron MacRumors
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, itunes store
Device Apple TV

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.