The Ring horror met ARKit

Griezelen met ARKit: deze demo’s brengen ‘The Ring’ naar je huiskamer

Een van de meest griezelige films van de afgelopen jaren is The Ring. Hoe grappig zou het zijn als de zombie-achtige hoofdpersoon uit die film zomaar vanuit de tv je huiskamer binnenstapt? Deze demo's van ARKit laten het zien.

Het leuke van augmented reality is dat het niet echt is. Je kunt dingen zo gek maken als je wilt en toch geen moment gevaar lopen dat je écht door een zombie-invasie uit de weg wordt geruimd of dat er door een bizarre infectie opeens allemaal beestjes uit je poriën kruipen. Onderstaande demo’s laten mooi zien wat er mogelijk is: door de meest griezelige scene uit de film ‘The Ring’ naar je huiskamer te halen. Twee filmpjes laten zien hoe realistisch het kan worden.

Griezelen met ARKit en The Ring

iOS-ontwikkelaar iOS developer Abhishek Singh was al langer bezig met ARKit en kwam op het idee om de meest griezelige scene uit de horrorfilm ‘The Ring’ tot leven te wekken. In onderstaand filmpje is te zien hoe Samara uit de tv kruipt, de woonkamer in.

Singh is echter niet de eerste ontwikkelaar die op het idee kwam om met ‘The Ring’ bezig te gaan en daarbij Apple’s ARKit te gebruiken. Mike Wood heeft ook een demo gemaakt en vond het grappig om dat aan zijn kinderen te laten zien. De reactie van de kinderen is te voorspellen: ze gaan luid gillen. Als je bedenkt dat ‘The Ring’ in Nederland een leeftijdsaanduiding van 16+ heeft gekregen, kun je je afvragen of het wel zo’n goed idee was van Wood om zijn kinderen als testpubliek te gebruiken. Ze zien er namelijk beduidend jonger dan 16 uit.

In de demo kruipt Samara niet alleen uit het tv-scherm, maar volgt de gebruiker ook door het huis. Zo staat ze opeens in de gang. Gelukkig moet je voor deze toepassingen nu nog via het schermpje van je iPhone kijken en zie je meteen dat het maar een projectie is. Maar wat als we ooit een breinimplantaat krijgen en je opeens dingen gaat zien die er niet zijn?

Voor wie de film nooit heeft gezien en in het kort even wil worden bijgepraat waar het over gaat: The Ring verscheen in 2002 en gaat over een meisje met de naam Samara Morgan. Ze werd mishandeld door haar adoptieouders, die haar opsloten in een waterput, waar ze na zeven dagen stief. Samara’s geest leeft voort in een videoband en iedereen die deze videoband bekijkt sterft zeven dagen later. Kortom: genoeg voor voor slapeloze nachten.

The Ring is te huur via iTunes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2018, 15:00
Bron Bron The Verge
Categorie Diensten
Onderwerpen arkit, horror

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.