Ismartgate-app hek openen via HomeKit.

Met de Ismartgate bedien je je hek of garagedeur met HomeKit

Heb je een gemotoriseerd hek of garagedeur en wil je deze graag bedienen met HomeKit? De nieuwe Ismartgate-controller zorgt voor een koppeling met HomeKit en werkt met een groot aantal merken, waaronder Heras en Somfy.

HomeKit ondersteunt al een tijdje garagedeuren, maar de ondersteuning in Nederland is nog beperkt. Daar komt binnenkort verandering in, want dan verschijnt er de Ismartgate-controller. Dit is een soort hub voor je gemotoriseerde hek of garagedeur die zorgt voor de verbinding met HomeKit.

Ismartgate: hekken en garagedeuren met HomeKit

Ismartgate is van de makers van Gogogate 2, een soortgelijk systeem dat alleen met Google Assistent en Amazon Alexa werkt. De Ismartgate werkt dus ook met HomeKit, zodat je je hek of garagedeur kan openen met Siri. Het pakket bestaat uit een soort hub met daarin ook een speaker, zodat je zelfs muziek af kan spelen. De hub maakt draadloos verbinding met een waterdichte sensor voor je garagedeur. De controller zelf heeft de nodige aansluitingen om alles met je huidige hek of garagedeur te verbinden.

Op de website van de makers kun je controleren of jouw garagedeur of hek werkt met de Ismartgate. De controller werkt met een groot aantal merken, zoals Somfy, Heras en Bosch. Kies eerst je merk en vervolgens het juiste model om te bepalen welke set je in huis moet hebben. Je kan het ook nog uitbreiden met een camera, zodat je je garage in de gaten kan houden.

Dankzij de koppeling met HomeKit bedien je je garage of hek met Siri, de Woning-app op je iPhone of Apple Watch en kun je automatiseringen instellen. Ook kun je deze daardoor koppelen met andere HomeKit-accessoires, zoals slimme verlichting. De Ismartgate is alvast te bestellen via de website van de makers. Een set voor garages is beschikbaar vanaf €119, exclusief verzending en btw.

Bekijk ook

HomeKit-producten kopen in Nederland: dit is er verkrijgbaar

Welke HomeKit-accessoires kun je allemaal kopen in Nederland? In dit artikel zetten we een greep van de HomeKit-accessoires in Nederland op een rijtje, overzichtelijk gesorteerd per categorie. Bekijk hier de lijst!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.