Ismartgate-app hek openen via HomeKit.

Met de Ismartgate bedien je je hek of garagedeur met HomeKit

Heb je een gemotoriseerd hek of garagedeur en wil je deze graag bedienen met HomeKit? De nieuwe Ismartgate-controller zorgt voor een koppeling met HomeKit en werkt met een groot aantal merken, waaronder Heras en Somfy.

HomeKit ondersteunt al een tijdje garagedeuren, maar de ondersteuning in Nederland is nog beperkt. Daar komt binnenkort verandering in, want dan verschijnt er de Ismartgate-controller. Dit is een soort hub voor je gemotoriseerde hek of garagedeur die zorgt voor de verbinding met HomeKit.

Ismartgate: hekken en garagedeuren met HomeKit

Ismartgate is van de makers van Gogogate 2, een soortgelijk systeem dat alleen met Google Assistent en Amazon Alexa werkt. De Ismartgate werkt dus ook met HomeKit, zodat je je hek of garagedeur kan openen met Siri. Het pakket bestaat uit een soort hub met daarin ook een speaker, zodat je zelfs muziek af kan spelen. De hub maakt draadloos verbinding met een waterdichte sensor voor je garagedeur. De controller zelf heeft de nodige aansluitingen om alles met je huidige hek of garagedeur te verbinden.

Op de website van de makers kun je controleren of jouw garagedeur of hek werkt met de Ismartgate. De controller werkt met een groot aantal merken, zoals Somfy, Heras en Bosch. Kies eerst je merk en vervolgens het juiste model om te bepalen welke set je in huis moet hebben. Je kan het ook nog uitbreiden met een camera, zodat je je garage in de gaten kan houden.

Dankzij de koppeling met HomeKit bedien je je garage of hek met Siri, de Woning-app op je iPhone of Apple Watch en kun je automatiseringen instellen. Ook kun je deze daardoor koppelen met andere HomeKit-accessoires, zoals slimme verlichting. De Ismartgate is alvast te bestellen via de website van de makers. Een set voor garages is beschikbaar vanaf €119, exclusief verzending en btw.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2019, 10:50
Via Via Reddit
Categorie Accessoires
Onderwerp homekit

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.