Luxaflex Powerview

Luxaflex PowerView nu geschikt voor HomeKit

Luxaflex biedt vanaf nu officieel HomeKit-ondersteuning voor de tweede generatie PowerView raambekleding. Dit is zijn elektrische rolgordijnen die eerder al te bedienen waren met IFTTT, Alexa en Google Home.

Luxaflex met HomeKit

Luxaflex was intern al druk bezig met de HomeKit-ondersteuning. Sterker nog, tijdens de WWDC 2017 werd bekend dat moederbedrijf Hunter Douglas met HomeKit aan de slag zou gaan. Nu is het zover: de tweede generatie Luxaflex PowerView is geschikt gemaakt voor HomeKit. Hiervoor heb je de pas verschenen versie 2.4 van de app nodig. Je kunt nu dus je PowerView bedienen met je stem, onderdeel maken van regels en scenes en zorgen dat de raambekleding vanzelf open en dicht gaat als je thuiskomt of naar bed gaat. Daarmee zijn er nu nog meer mogelijkheden om je gordijnen met HomeKit te bedienen.


Twee maanden geleden kregen we op de iCulture-redactie al tips dat de firmware-update al klaar was voor de tweede generatie hub en beschikbaar zou komen via de Luxaflex Pokerview-app. Na een periode van testen zijn zowel de firmware als de vernieuwde app nu voor iedereen beschikbaar. Je sluit de hub eenmalig aan op de router, waarna deze draadloos met de PowerView-app kan communiceren om de firmware binnen te halen.

HomeKit merken WWDC 2017

Ondersteuning voor HomeKit werd al langere tijd genoemd in de FAQ op de website.

Powerview-app

Eerder was Luxaflex PowerView al wel via een omweg geschikt te maken voor HomeKit, namelijk door gebruik te maken van HomeBridge of Homey, een Nederlandse smart home-hub. Daarnaast was stembediening via Google Assistent en Amazon Alexa al mogelijk.

Luxaflex Powerview motorisation

Versie 2.4 van de PowerView-app biedt bovendien nog meer vernieuwingen. Zo is het gemakkelijker geworden om automatiseringen te maken en te beheren. Er is ook een standby-modus toegevoegd om tijdelijk alle automatiseringen te pauzeren. Dit kan handig zijn tijdens vakanties. Ook zijn de scenes op meerdere punten verbeterd zodat je ze makkelijker kunt zien en de positie van de rolgordijnen correct kunt opslaan. Zoek je meer mogelijkheden voor raamdecoratie en HomeKit, lees dan onze uitgebreide gids met alle opties. Binnenkort komt ook IKEA met rolgordijnen die HomeKit ondersteunen, maar daarbij zit je wel vast aan vaste formaten en materialen. Het verschil met Luxaflex is dat je vrijwel elk formaat kunt kiezen en ook bij de kleuren en materialen veel meer keuze hebt. Daar hangt uiteraard wel een ander prijskaartje aan.

Bekijk ook

Gordijnen bedienen met HomeKit: dit zijn je opties voor raambekleding

Als je je raamdecoratie zoals gordijnen en rolgordijnen met HomeKit wilt bedienen, dan zijn daar nog niet zoveel oplossingen voor. In dit artikel zetten we de mogelijkheden voor raambekleding met HomeKit voor je op een rijtje.

Tipgever: Tibor, bedankt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.