Amac reparatiecentrum.

Amac opent nieuw reparatiecentrum in Utrecht

Grootste van het land
Apple Premium Reseller Amac opent woensdag de deuren van haar grootste reparatiecentrum. In hetzelfde pand als de eerder geopende flagshipstore in Utrecht gaat Amac allerlei nieuwe technieken toepassen.

Afgelopen december opende Amac haar grootste winkel in Utrecht. Deze Amac flagshipstore bevindt zich in The Wall, een groot winkelcentrum langs de A2. Vanaf nu is daar ook een groot reparatiecentrum van zo’n duizend vierkante meter, waar iPhone-reparaties volgens Amac nog sneller kunnen worden uitgevoerd.

Amac opent nieuw reparatiecentrum in Utrecht

Heb je een kapotte iPhone of is je iPad defect, dan kan je daarvoor terecht bij de Apple Store of één van de APR’s. Amac heeft ook zijn eigen reparatiedienst, maar met het nieuwe reparatiecentrum moet het veel eenvoudiger worden om bijvoorbeeld een kapotte MacBook te repareren.

Bij de nieuwe Amac-flagshipstore in The Wall is nu een reparatiecentrum van duizend vierkante meter, waardoor Amac niet alleen sneller maar ook meer reparaties uit kan voeren. Nu worden er nog 53.000 reparaties uitgevoerd, maar dat moet uiteindelijk groeien naar 75.000.

Amac reparatiecentrum MacBook.

Met het centrum hoopt Amac de wachttijden terug te dringen. “Door de toename van het aantal Apple-producten stijgt ook het aantal reparaties. En je wilt als consument natuurlijk niet drie weken op je Mac moeten wachten. Met dit gloednieuwe reparatiecentrum gaan die lange wachttijden tot het verleden behoren”, zo laat CEO Ed Bindels weten. Door de extra ruimte gaan ze ook nieuwe methodes gebruiken. Normaal gesproken gaat een kapotte iPhone langs verschillende fases, van de diagnose van het probleem tot de eindtest. “Voorheen had een engineer een vaste plek en verhuisde het te repareren apparaat voor iedere fase naar een andere locatie. Nu blijft het op één plek en verplaatst de engineer zich”, zo legt Bindels uit. Je kan nog steeds bij alle vestigingen van Amac terecht om je toestel in te leveren.

Amac gaat hier ook gebruikmaken van de eerder aangekondigde Drycleaning Solution. Is je MacBook defect door waterschade, dan zorgt dit systeem dat alles schoongemaakt en gedroogd wordt. Het is een soort stoombad voor Apple-apparaten. Dankzij deze methode hoef je kostbare onderdelen niet te vervangen, mits je er snel bij bent.

Amac Drycleaning Solution.

Meer engineers nodig
Amac heeft door het nieuwe centrum ook meer plek voor nieuwe Apple-engineers. Het huidige team bestaat uit veertig man, maar er komen hier nog zo’n vijftien bij. De juiste mensen zijn hier nog niet voor gevonden en daarom start er in april een zogenaamd Amac-academie waar nog tien nieuwe medewerkers opgeleid worden. Je kan hier nog voor solliciteren, maar je moet wel een technische achtergrond hebben. Uiteindelijk word je opgeleide tot Apple Certified Technician.

Bekijk ook

iPhone reparatie: wat zijn de kosten en beste opties?

Een iPhone reparatie kan je behoorlijk wat geld kosten. Wij leggen de beste opties uit om je kapotte iPhone te laten repareren en weer als nieuw te krijgen. Wat zijn de kosten van een iPhone reparatie en wat zijn de voordelen van onafhankelijke reparateurs?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 maart 2019 om 12:38
Onderwerp
Categorie
Achtergrond
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.