TrueDepth iPhone X

Gerucht: ‘Alle drie iPhones krijgen in 2018 TrueDepth-camera’

Apple gaat de aanstaande iPhones alledrie voorzien van Face ID. Dat zal geen verrassing zijn, want er wordt al langere tijd over gesproken dat de toestellen van dit jaar dezelfde eigenschappen krijgen als de iPhone X. Deze keer mengt analist Gene Munster zich in de geruchtenmolen.

Gene Munster is de analist die al jarenlang roept dat Apple nu toch écht een televisietoestel op de markt gaat brengen. Voor de 2018 iPhones heeft Munster ook een voorspelling: hij rekent op Face ID in alle modellen. Dat baseert de analist op de verwachte kwartaalcijfers van Lumentum, die de TrueDepth-camera’s voor Apple maakt. Het zou betekenen dat Touch ID op alle nieuwe iPhones wordt afgeschaft.

True Depth in alle drie iPhones

Volgens Gene Munster, werkzaam voor Loup Ventures, geeft de stijgende omzet bij Lumentum aanwijzingen dat Apple nog al wat TrueDepth-camera’s heeft besteld. Bovendien komen er nog flink wat orders aan voor de komende twee kwartalen. Afgelopen kwartaal boekte Lumentum 301 miljoen dollar omzet en overtrof daarmee de verwachtingen van beleggers. Een belangrijk deel daarvan (tussen de $60 en $65 miljoen) had te maken met de productie van 3D-camera’s waarmee je diepte kunt zien. Munster denkt uit deze cijfers iets te kunnen afleiden over de toekomstige iPhones: er zijn zoveel onderdelen nodig dat Apple alle modellen gaat voorzien van Face ID. “Gezien de sneller dan verwachte toename in VCSEL-arrays, geloven we dat Apple dit najaar drie iPhone-modellen (inclusief de iPhone X) zal hebben met een VSCEL-laser”, schrijft Munster. “Verder laten de Lumentum-resultaten zien dat er momenteel een gezonde vraag is naar de iPhone X”.

iPhone X TrueDepth sensoren voor Face ID.

Munster verwacht ook dat Apple de TrueDepth-camera in andere producten wil gaan toepassen zoals de iPad. Er zijn geruchten dat Apple dit jaar voor het eerst een iPad Pro met Face ID gaat introduceren, zodat je ook die met een gezichtsscan kunt ontgrendelen. Ook op die toestellen zal de thuisknop worden vervangen en komen er smallere schermranden. Icoontjes in de iOS 12 beta-code wijzen in ieder geval op een redesign.

Eerder dit jaar gingen ook al geruchten over drie iPhones met Face ID. Toen werd gesproken over LG Innotek als belangrijkste leverancier, met daarnaast enkele Chinese toeleveranciers. Het gerucht werd destijds verspreid door de Koreaanse nieuwssites ET News en The Korea Herald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2018, 10:29
Bron Bron Loup Ventures
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2018 iPhone, face id, truedepth
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.