Couch Potato.

Voor luie mensen: deze app beloont je om niet te bewegen

Ben je al die activiteitstrackers helemaal zat? Dan is de app Couch Potato misschien wat voor jou. Deze app houdt namelijk bij hoe lang je al achtereen op je stoel zit, zonder op te staan.

Couch Potato houdt je inactiviteit bij

Word jij al moe van de gedachte dat je op je fiets moet stappen om een paar boodschappen te doen? Pak je bijvoorbeeld liever de auto, ook al is het nog geen vijf minuten lopen? Dan is deze app wat voor jou. In tegenstelling tot de vele sportapps voor iPhone en iPad en de Activiteit-app op de Apple Watch die je aanmoedigen om flink te gaan bewegen, spoort Couch Potato je aan om lekker te blijven zitten. De app houdt je inactiviteit bij en beloont je hiervoor.

De app is gemaakt door bankenfabrikant Burrow, maar daar merk je tijdens het gebruik eigenlijk vrij weinig van. Om de app te kunnen gebruiken hoef je geen account aan te maken en je hoeft dus ook geen persoonsgegevens te delen. Het enige wat je moet doen is de app toestemming geven tot de sensoren van je iPhone, zodat de app weet wanneer je beweegt. Voor het beste resultaat moet je je iPhone dus wel in je broekzak of in je hand houden.

Zitten met Couch Potato.

De app werkt als volgt: elke dag wordt de teller opnieuw gestart. Deze loopt door zolang je iPhone geen beweging detecteert. Het is de bedoeling om deze teller elke dag zo lang mogelijk te laten lopen. Beweeg je met je iPhone (bijvoorbeeld om te wandelen of op te staan), dan wordt de klok gepauzeerd. Dit alles werkt in de achtergrond, dus je hoeft de app niet op het scherm te tonen. Afhankelijk van de duur, bereik je een bepaald niveau, met bijbehorende titel en grappige animatie van een aardappel op een bank. Je moet Couch Potato niet al te serieus nemen, want de app is duidelijk gemaakt met een knipoog.

Kortingen op producten
Couch Potato beloont je vervolgens met korting op bijvoorbeeld spullen van het merk, maar ook met korting op producten van andere bedrijven. De opzet van de app is dus erg simpel, maar het kan voor sommige behoorlijk confronterend zijn om te zien dat je al ruim vier uur op een dag stil zit. Het kan tegelijkertijd dus ook het tegenovergestelde effect hebben, omdat je in dat geval juist bewust wordt van je inactiviteit. Voor sommige mensen kan dat zomaar een betere aanmoediging zijn dan de vele sportapps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2018, 14:20
Categorie Apps
Onderwerp sport
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.