iPad Air 4 met kleuren

‘Apple legt nieuwe iPhone SE en iPad Air vast in Euraziatische database’

Apple heeft in de Eurasian Economic Commission-database modelnummers voor een nieuwe iPhone en iPad vastgelegd. Het gaat hier vermoedelijk om de nieuwe iPhone SE en iPad Air.

Update 1 februari 2022: Er zijn nieuwe geruchten dat een nieuwe iPhone, instapmodel iPad en een iPad Air in India zijn geïmporteerd, om te worden getest. Het gaat om nog niet officieel uitgebrachte modellen.

Hieronder vind je ons eerdere artikel van 18 januari.

De Eurasian Economic Commission (EEC) is de afgelopen jaren een goede bron gebleken voor het uitlekken van nieuwe Apple-producten. Hoewel er geen hardwarematige details naar buiten komen via deze database, geeft het wel een indicatie van de producten die binnenkort uitgebracht worden. De Franstalige website Consomac deelt nu een screenshot waarin meerdere nieuwe modelnummers opgedoken zijn, mogelijk voor de iPhone SE 2022 en iPad Air 2022.

Apple registreert iPhone SE 2022 en iPad Air 2022

Het gaat in totaal om maar liefst 22 verschillende modelnummers die geregistreerd zijn. Daarvan gaat het om elf volledig nieuwe nummers die nog niet eerder vastgelegd en gebruikt zijn. Het gaat om deze modelnummers:

iPhone

 • A2595
 • A2783
 • A2784

iPad

 • A2436
 • A2696
 • A2759
 • A2437
 • A2591
 • A2757
 • A2761
 • A2766

Zoals gezegd deelt de registratie geen details over de producten, behalve dat het gaat om smartphones en tablets die draaien op iOS 15 en iPadOS 15. Gemiddeld genomen worden dergelijke modelnummers zo’n drie maanden voor de release van de nieuwe producten vastgelegd. Deze modelnummers passen dus mooi bij de aankomende iPhone SE 2022 en iPad Air 2022. Bij de iPhone SE 2020 werden er destijds ook drie modelnummers gebruikt. Dat de iPad zoveel nummers krijgt, heeft ook te maken met de versie met Cellular.

Het feit dat de nummers nu naar boven komen drijven, geeft aan dat we deze producten waarschijnlijk al ergens in dit voorjaar gaan zien. Dat komt overeen met de eerdere geruchten van een mogelijk event in maart of april.

Bekijk ook

Wat is de Eurasian Economic Commission en waarom lekken daar zoveel Apple-producten uit?

De Eurasian Economic Commission (EEC) is het uitvoerende orgaan van de Eurasian Economic Union, een groep landen in de Russische invloedssfeer. Het gebeurt regelmatig dat er via de database van de Eurasian Economic Commission nieuwe Apple-producten uitlekken. Hoe kan dat en waarom moet Apple alle producten bij de EEC registreren?

Actuele iPhone SE 2022 deals

iPad Air 2022

De iPad Air 2022 is de vijfde generatie iPad Air die Apple in maart 2022 aangekondigd heeft. Het is de opvolger van de iPad Air 2020 met hetzelfde design, schermformaat en geschikte accessoires. De iPad Air 2022 heeft een snellere M1-chip, een verbeterde 12-megapixel frontcamera met Center Stage en is er in vijf kleuren. Lees alles over de iPad Air 2022. Op zoek naar een nieuwe iPad? Vind de beste prijzen voor een nieuwe iPad.

iPad Air 2022

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.