iPhone SE 2022 kleuren

Wallpaper van de iPhone SE 2022 is bedacht door een Nederlander

Je hebt ongetwijfeld de nieuwe, gestreepte wallpaper van de iPhone SE 2022 gezien. Het nieuwe instapmodel heeft een kleurrijk gradient-patroon. Maar wist je dat dit door een Nederlander is bedacht?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Jerry-Lee Bosmans is een visueel kunstenaar uit Nijmegen, die vooral experimenteert met kleur. Een blik op zijn Instagram-account maakt dat meteen duidelijk. Elke dag op je iPhone naar het streepjespatroon van Bosmans kijken kan ook, want zijn ‘Gradient Study 2/3’ is gebruikt als wallpaper voor de iPhone SE 2022. Het Apple-designteam paste het originele idee uit april 2021 aan en maakte er een wallpaper in meerdere varianten van, die je hieronder kunt downloaden.


In een reactie liet Bosmans ons weten:

Het is een droom die uitkomt nu dat Apple mijn werk heeft gebruikt voor de nieuwe iPhone SE. Als grafisch ontwerper is dit de holy grail als het gaat om mijlpalen in iemands carrière. En dat terwijl ik gewoon nog op school zit, haha!

Bij eerdere wallpapers is vrijwel nooit bekendgemaakt wie ze had gemaakt, dus het is op zich al een stap voor Apple dat er nu wel over gecommuniceerd mag worden. In het verleden gebruikte Apple ook regelmatig bestaande foto’s, zoals de beroemde Blue Marble-wallpaper van de allereerste iPhone. Meestal werden deze foto’s behoorlijk bewerkt voordat ze geschikt werden bevonden als achtergrond.

Bekijk ook

Steve Jobs' favoriete wallpaper 'Blue Marble' gaat verdwijnen

Iedereen praat over de nieuwe wallpapers in iOS 14.2, maar er is ook slecht nieuws. Apple heeft een aantal populaire wallpapers weggehaald, waaronder eentje waar Steve Jobs gek op was.

Voor het instellen van een nieuwe wallpaper op je iPhone ga je op de gebruikelijke manier te werk: via Instellingen > Achtergrond. Je moet ze wel eerst even downloaden, maar dat kan hieronder.

iPhone SE 2022 wallpapers downloaden

De officiële wallpapers van de iPhone SE 2022 zijn nu ook te downloaden. Klik op elke wallpaper voor een grotere versie!

Sterrenlicht:
iPhone SE 2022 wallpaper wit licht iPhone SE 2022 wallpaper wit donker

Middernacht:
iPhone SE 2022 wallpaper zwart licht iPhone SE 2022 wallpaper zwart donker

Rood:
iPhone SE 2022 wallpaper rood licht iPhone SE 2022 wallpaper rood donker

De iPhone SE 2022 is sinds vrijdag in pre-order gegaan en is verkrijgbaar vanaf €529,-. Ook eentje hebben? Hieronder vind je alle informatie!

iPhone SE 2022 kopen
Je kunt de nieuwe iPhone SE 2022 kopen bij alle providers, telecomwinkels en bij Apple zelf. Check ook bij welke andere winkels je terecht kan. Lees meer in ons artikel over de iPhone SE 2022 prijzen.

iPhone SE 2022 met abonnement bestellen

Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen

iPhone SE 2022 los bestellen

Je kunt terecht bij deze winkels en aanbieders:

Actuele iPhone SE 2022 deals

iPhone SE 2022

De iPhone SE 2022 is de derde generatie iPhone SE. Het is de opvolger van het model uit 2020. De nieuwe iPhone SE 2022 heeft een snellere A15-chip, verbeterde camerafuncties met Deep Fusion, ondersteuning voor 5G en steviger glas aan de voor- en achterkant. Ontdek alle details als je een losse iPhone SE 2022 wil kopen. Liever een iPhone SE 2022 met abonnement? Dat kan ook.

iPhone SE 2022

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.