snapdragon x55

iPhones krijgen komende vier jaar Qualcomm 5G-modems

Voorlopig geen eigen 5G-modems
Gaat Apple binnenkort overstappen op eigen 5G-modems? Door nieuw ontdekte informatie lijkt het een stuk ongeloofwaardiger geworden. Apple gaat namelijk de komende vier jaar 5G-modems van Qualcomm gebruiken.

Dat staat in een document over de schikking die Apple vorig jaar met Qualcomm heeft getroffen. Apple gaat de Snapdragon X55-, X60-, X65- en X70-modems gebruiken in de iPhones die tussen 2020 en 2024 op de markt komen. Dit jaar zal de iPhone 12 worden voorzien van een Qualcomm Snapdragon X55-modem en volgend jaar is de X60 aan de beurt. In de jaren daarna zijn de X65 en X70 aan de beurt. Het document noemt enkele modems van Qualcomm die nog niet officieel zijn aangekondigd.


Het 7nm Snapdragon X55-modem werd begin 2019 al aangekondigd en zal dit jaar ook in veel Android-smartphones gebruikt worden. Deze vervangt de 4G-modems van Intel die in de huidige iPhones worden gebruikt.

Omdat het document officieel is opgesteld bij de schikking tussen Apple en Qualcomm, kunnen we er vanuit gaan dat de informatie klopt. In het document zijn enkele technische details en geldbedragen onleesbaar gemaakt.

Qualcomm 5g modem

Het is vanwege deze afspraken minder voor de hand liggend geworden dat Apple iPhones met eigen 5G-modems op de markt brengt. Toch is het nog steeds mogelijk, want Apple kan besluiten om toch geen gebruik te maken van de deal. Apple heeft sinds kort de modem-divisie van Intel overgenomen en zou daarmee sneller dan aanvankelijk gepland een eigen modem kunnen maken.

Het document werd ontdekt door techjournalist Roland Quandt:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5G

5G is de nieuwste generatie mobiele netwerken met een hogere snelheid en een beter bereik. Sinds de iPhone 12-serie kun je gebruik maken van 5G op de iPhone en ook de iPad Pro is er al geschikt voor. Apple gebruikt voornamelijk 5G-modems van Qualcomm, maar zou ook zelf werken aan een eigen 5G-modem. Lees hier alles over 5G-netwerken, 5G bij providers en meer.

5G
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.