iPhone 14 vs iPhone 14 Plus

De iPhone 14 Plus komt pas op 7 oktober – waarom eigenlijk?

De nieuwe iPhones komen dit jaar op vrijdag 16 september uit. Behalve de iPhone 14 Plus. Er blijkt een goede verklaring voor.

iPhone 14 Plus komt op 7 oktober

Geruchten over toestellen die vertraging oplopen zijn er elk jaar wel. De ene keer is het een gebrek aan componenten, de andere keer wil Apple een speciaal hypemoment creëren voor een nieuw product. Dat laatste zou wel eens het geval kunnen zijn bij de Apple Watch Ultra, die als premium product eigen introductiemoment heeft, los van de normale modellen. Bij de iPhones is de situatie toch iets anders.


Apple kondigde de nieuwe toestellen op 7 september aan tijdens het Far Out-event. De iPhone 14, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Max zullen op vrijdag al in de winkels liggen, maar op de 6,7-inch iPhone 14 Plus zul je dus langer moeten wachten. Apple is al wel begonnen met het noteren van pre-orders maar de uitlevering vindt pas drie weken later plaats, vanaf 7 oktober. Apple gaf geen verklaring voor de vertraging, maar display-expert Ross Young weet meer: de vertraging heeft te maken met de grotere schermpanelen.

Achter op schema
Young volgt het doen en laten van toeleveranciers van schermcomponenten en zag al in juni dat de iPhone 14 Plus achter op schema lag, in vergelijking met de andere modellen. Alle toestellen gebruiken flexibele OLED-panelen, maar door de introductie van meer modellen met 6,7-inch scherm heeft Apple behoefte aan meer onderdelen. Het Plus-model heeft hetzelfde schermformaat als de iPhone 14 Pro Max, met een resolutie van 2.778 x 1.284 en een pixeldichtheid van 458 ppi. Maar er zijn ook een paar belangrijke verschillen. Zo is nog de normale notch aanwezig en niet het nieuwe Dynamic Island. Ook zit er geen ProMotion-technologie in voor een verversingsgraad van 120Hz. In plaats daarvan ververst het scherm van de iPhone 14 Plus op de standaard 60Hz.

iPhone 14 en iPhone 14 Plus blauw

Prioriteit voor Pro Max?
Mogelijk heeft Apple voor nu voorrang gegeven aan de iPhone 14 Pro Max, die onder early adopters veel beter verkoopt. Het Plus-model is nieuw in de 2022 line-up van iPhones en moet zich nog bewijzen als nieuwkomer. De levering op 7 oktober heeft wellicht ook tot gevolg gehad dat de levertijden bij de iPhone 14 Plus nog niet zijn verschoven naar een latere datum. Mensen die nu al op het nieuwe toestel willen overstappen willen ‘m nu en niet drie weken nadat de buurman er al eentje heeft. Dat er sprake zou zijn van “een flop”, zoals sommige media op basis van Ming-Chi Kuo’s tweets beweerden, lijkt ons wat voorbarig. Dit model zou later in de cyclus wel eens een succesnummer kunnen worden.

De iPhone 14 Plus is verkrijgbaar voor:

  • 128GB → €1.169,-
  • 256GB → €1.299,-
  • 512GB → €1.559,-

De iPhone 14-serie is verkrijgbaar bij deze winkels en providers:
Odido | Mobiel.nl | KPN | Vodafone | Belsimpel.nl

Verder kun je terecht bij deze aanbieders:
Amazon | Coolblue | Bol.com | Belsimpel.nl | Mobiel.nl | MediaMarkt

Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen. Werken bovenstaande linkjes niet goed? Dan kun je het beste even je adblocker uitschakelen.

Actuele iPhone 14 Plus deals

iPhone 14 Plus

De iPhone 14 Plus is de 6,7-inch iPhone van 2022. Het is voor het eerst dat Apple een extra grote iPhone uitbrengt zonder de Pro-functies. De iPhone 14 Plus heeft de langste batterijduur, verbeterde frontcamera en meer. Je kan kiezen uit zes kleuren: middernacht, sterrenlicht, paars, blauw, rood en geel. Lees meer over dit toestel en de 2022 iPhone line-up. Je kunt de iPhone 14 Plus los kopen of kiezen voor een iPhone 14 Plus met abonnement. De iPhone 14 Plus is in 2023 opgevolgd door de iPhone 15 Plus, maar bleef nog wel een jaartje in het assortiment bij Apple.

iPhone 14 Plus

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.