iPadOS 14 beta (versie 2)

iPadOS 14 publieke beta nu te downloaden voor iedereen

Voor de iPad kunnen testers deze zomer aan de slag met de beta van iPadOS 14. In dit artikel praten we je bij over de ontdekkingen, wanneer de iPadOS 14 beta's zijn verschenen en meer.

Voordat Apple in het najaar iPadOS 14 uitbrengt, moet de update eerst goed getest worden. Daar gaat Apple de komende maanden de tijd voor nemen. Apple heeft daar de hulp van ontwikkelaars en publieke testers bij nodig en dat kan met de iPadOS 14 beta. Voor ontwikkelaars is het moment gekomen om de beta te testen, want Apple is bezig met de testperiode. We praten je in dit artikel bij over de iPadOS 14-beta, zoals de stappen die nodig zijn om te installeren en welke beta’s er allemaal verschenen zijn.

Meest recente iPadOS 14 Beta

iPadOS 14 Publieke Beta 1

7 juli 2020 – De eerste publieke beta van iPadOS 14 is beschikbaar, twee dagen nadat de tweede beta van iPadOS 14 uitkwam voor ontwikkelaars. Hoe je meedoet aan de publieke beta van iPadOS lees je elders op onze site.

We hebben een apart artikel waarin we alle vernieuwingen in de iOS 14 beta 2 bespreken. Veel daarvan komen ook naar de iPad.

iPadOS 14 beta (versie 2)

iPadOS 14 beta downloaden voor ontwikkelaars

Ontwikkelaars kunnen de beta downloaden via Apple’s ontwikkelaarswebsite. Daar vind je het juiste betaprofiel om op je iPad te installeren. Doorgaans zijn er twee manieren voor het installeren van de update. Je kan het zogenaamde Restore Image downloaden en die vervolgens via de Finder op de Mac of iTunes op Windows op je iPad zetten. Een andere manier is door het juiste betaprofiel te downloaden en de beta over-the-air te installeren. Vorig jaar koos Apple in eerste instantie alleen voor de eerste optie en mogelijk is dat nu ook het geval.

Wanneer verschijnt de publieke beta?

De publieke beta is inmiddels beschikbaar! Iedereen die dat wil kan dus meedoen met testen. Het installeren van de publieke beta van iPadOS kan meestal zo’n twee à drie weken na de eerste beta voor ontwikkelaars en dat is ook dit jaar weer het geval.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn iPadOS 14 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de iPadOS 14-beta’s. We verwachten iPadOS 14 in september of oktober 2020.

  • iPadOS 14 Beta 2: 7 juli 2020 (verschenen)
  • iPadOS 14 Beta 1: 22 juni 2020 (verschenen)
  • iPadOS 14 definitief: september of oktober 2020

Over iPadOS 14
iPadOS 14 is de nieuwste update voor de iPad. iPadOS 14 brengt heel veel verbeteringen, verbeterde prestaties en een vernieuwd ontwerp. Apple kondigde de iPadOS 14 aan tijdens de WWDC 2020 en brengt de definitieve versie in het najaar uit, samen met alle andere software-updates. Wil je meer weten wat er nieuw is in iPadOS 14, lees dan ons overzicht met de belangrijkste functies.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Meer over problemen door de iPadOS 14 beta’s, lees je in ons aparte artikel.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 09 juli, 19:20: De eerste publieke beta voor iPadOS 14 is er.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2020, 19:29
Categorie iOS
Onderwerpen iPadOS 14, iPadOS-beta
Software iPadOS 14

iPadOS 14

iPadOS 14 is de aankomende grote update voor de iPad, die in het najaar van 2020 beschikbaar komt. In iPadOS 14 biedt dezelfde verbeteringen als in iOS 14, plus nog enkele iPadOS 14 specifieke functies. Zo krijgt de iPad handschriftherkenning met de Apple Pencil, vernieuwde apps en nog veel meer.

iPadOS 14

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.