tvOS 14 beta (versie 2).

tvOS 14 beta 2 nu vrijgegeven voor ontwikkelaars

Ontwikkelaars met een Apple TV kunnen aan de slag met de tvOS 14 beta. De beta laat je de nieuwe functies, die later dit jaar beschikbaar komen, alvast testen. we praten je hier bij over de tvOS 14 beta.

tvOS 14 komt er dit najaar aan. De update bevat een aantal verbeteringen voor Apple TV-gebruikers, die nu getest kunnen worden door ontwikkelaars. Op een later moment volgen de publieke testers, maar met het overzicht in dit artikel ben je alvast bijgepraat over de tvOS 14 beta.

Meest recente tvOS 14 Beta

tvOS 14 Beta 2

7 juli 2020 – De tweede beta van tvOS 14 is beschikbaar. Zodra we meer weten over nog niet eerder aangekondigde functies, werken we dit artikel bij. Heb je zelf iets ontdekt, laat het dan weten in de reacties.

tvOS 14 beta (versie 2).

tvOS 14 beta downloaden voor ontwikkelaars

Ben je ontwikkelaar, dan kun je via de ontwikkelaarswebsite het benodigde betaprofiel downloaden en vervolgens de beta installeren. De tvOS 14 beta download is beschikbaar voor de Apple TV HD (voorheen Apple TV 4) en Apple TV 4K. Heb je eerder beta’s van tvOS 13 geïnstalleerd, dan kan het nodig zijn om eerst het betaprofiel daarvan te verwijderen, voordat je kunt doorgaan met deze nieuwe beta.

Wanneer verschijnt de publieke beta?

Het duurt nog eventjes voordat publieke testers aan de slag kunnen. Het installeren van de publieke beta van tvOS volgt meestal zo’n drie weken na de eerste beta voor ontwikkelaars. We verwachten de publieke beta ergens in juli.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn tvOS 14 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de tvOS 14-beta’s. We verwachten tvOS 14 in september of oktober 2020.

  • tvOS 14 Beta 1: 22 juni 2020 (verschenen)
  • tvOS 14 definitief: september of oktober 2020

Over tvOS 14
tvOS 14 is de nieuwste update voor de Apple TV. tvOS 14 brengt een aantal interessante verbeteringen naar de Apple TV, onder andere op het gebied van HomeKit. Apple kondigde tvOS 14 aan tijdens de WWDC 2020 en brengt de definitieve versie in het najaar uit, samen met de andere software-updates. Wil je meer weten wat er nieuw is in tvOS 14, lees dan ons overzicht met de belangrijkste functies.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een tvOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Meer over problemen door de tvOS 14 beta’s, lees je in ons aparte artikel.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 07 juli, 19:06: De tweede beta staat nu voor je klaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2020, 19:07
Categorie iDevices
Onderwerpen tvOS 14, tvOS-beta
Software tvOS 14

tvOS 14

tvOS 14 is de aanstaande grote software-update voor de Apple TV, die in het najaar van 2020 verschijnt. De belangrijkste verbeteringen zijn de uitgebreidere ondersteuning voor HomeKit, verbeteringen voor AirPlay 2 en picture in picture. tvOS 14 is te installeren op een Apple TV HD of nieuwer.

tvOS 14

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.