iPadOS 14.3 beta.

Release Candidate 2 van iPadOS 14.3 nu beschikbaar

Publieke beta ook te downloaden

Apple heeft de tweede Release Candidate en de bijbehorende publieke beta van iPadOS 14.3 vrijgegeven. Het is de laatste stap op weg naar de definitieve release.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De Release Candidate van iPadOS 14.3 is nu bechikbaar, een paar weken nadat iPadOS 14.2 verscheen. Vorige keer zaten er niet veel iPad-specifieke functies in. Is dat met iPadOS 14.3 wel het geval? Je leest het hier.

Meest recente iPadOS 14.3 Beta

iPadOS 14.3 Release Candidate 2 + Publieke Beta

11 december 2020Apple heeft de tweede Release Candidate en de bijbehorende publieke beta van iPadOS 14.3 uitgebracht. Deze is ook voor de beta van iOS 14.3 verschenen.

Lees ook ons aparte artikel met nieuwe functies in iOS 14.3.

iPadOS 14.3 beta.

iPadOS 14.3 beta downloaden voor ontwikkelaars

Ontwikkelaars kunnen de beta downloaden via Apple’s ontwikkelaarswebsite. Daar vind je het juiste betaprofiel om op je iPad te installeren. Doorgaans zijn er twee manieren voor het installeren van de update. Je kan het het juiste betaprofiel downloaden en de beta over-the-air te installeren of meteen overstappen als je het profiel al hebt. Een andere manier is door het zogenaamde Restore Image te downloaden en die vervolgens via de Finder op de Mac of iTunes op Windows op je iPad zetten.

Wanneer verschijnt de publieke beta?

De publieke beta van iPadOS 14.3 is inmiddels beschikbaar. Het installeren van de publieke beta van iOS vereist wel dat je het juiste betaprofiel hebt en bent aangemeld voor Apple’s betaprogramma.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn iPadOS 14.3 Beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de iPadOS 14.3-beta’s. We verwachten iPadOS 14.3 in december 2020.

 • iPadOS 14.3 Release Candidate 2 + Publieke Beta: 11 december (verschenen)
 • iPadOS 14.3 Release Candidate: 8 december (verschenen)
 • iPadOS 14.3 Publieke Beta 3: 2 december (verschenen)
 • iPadOS 14.3 Beta 3: 2 december (verschenen)
 • iPadOS 14.3 Publieke Beta 2: 18 november (verschenen)
 • iPadOS 14.3 Beta 2: 17 november (verschenen)
 • iPadOS 14.3 Publieke Beta 1: 13 november (verschenen)
 • iPadOS 14.3 Beta 1: 12 november (verschenen)
 • iPadOS 14.3 definitief: december 2020 (verwacht)

Over iPadOS 14.3
iPadOS 14.3 de derde aanvullende update voor de iPad van iPadOS 14. In de vorige update zaten verbeteringen voor muziekbediening, ondersteuning voor Intercom en meer. Met de nieuwe muziekbediening in het Bedieningspaneel wissel je op een nieuwe manier tussen je apparaten, zoals HomePod en Apple TV. Ook kun je een Shazam-knop aan het Bedieningspaneel toevoegen, om snel muziek om je heen (of via je oordopjes) te kunnen herkennen. In iPadOS 14.3 voegt ook een aantal vernieuwingen toe. Wil je meer weten wat er nieuw is in iPadOS 14, lees dan ons overzicht met de belangrijkste functies.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Meer over problemen door de iOS 14 beta’s, lees je in ons aparte artikel.

Revisiegeschiedenis:

 • 2020 - 11 december: Tweede release candidate is er.
 • 2020 - 08 december: Release Candidate staat klaar.
 • 2020 - 02 december: Derde beta nu te downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2020, 19:23
Categorie iOS
Onderwerpen iPadOS 14, iPadOS-beta, iPadOS-stable
Software iPadOS 14
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.