iOS 14.3 beta

iOS 14.3 Release Candidate 2 + Publieke Beta nu beschikbaar

De tweede Release Candidate en de publieke beta van iOS 14.3 beschikbaar. Het betekent dat Apple klaar is met het testen van deze betaversie. Dit vond de afgelopen weken plaats door ontwikkelaars als publieke testers.

iOS 14.3 komt eraan en Apple heeft nu de allerlaatste testversie heeft verspreid. Het gaat om de Release Candidate van iOS 14.3, waarvan we de officiële release rond 14 december verwachten. Deze volgt een paar weken nadat iOS 14.2 met nieuwe functies verscheen. Daarin werden tal van nieuwe mogelijkheden toegevoegd, zoals een aangepaste AirPlay-interface, nieuwe wallpapers en meer. Maar er zitten ook in iOS 14.3 nieuwe functies die de moeite waard zijn om naar uit te kijken, ook al zijn ze wat minder talrijk.

Meest recente iOS 14.3 Beta

iOS 14.3 Release Candidate 2 + Publieke Beta

8 december 2020 – De tweede Release Candidate (voorheen: Golden Master) van iOS 14.3 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars en publieke testers. Dit is de laatste versie voordat de officiële release plaatsvindt.

In onze aparte post hebben we alle ontdekkingen en nieuwe functies van iOS 14.3 voor je op een rij gezet.

iOS 14.3 beta

iOS 14.3 beta downloaden voor ontwikkelaars

Ontwikkelaars kunnen de beta downloaden via Apple’s ontwikkelaarswebsite. Daar vind je het juiste betaprofiel om op je iPhone te installeren. Doorgaans zijn er twee manieren voor het installeren van de update. Je kan het het juiste betaprofiel downloaden en de beta over-the-air te installeren of meteen overstappen als je het profiel al hebt. Een andere manier is door het zogenaamde Restore Image te downloaden en die vervolgens via de Finder op de Mac of iTunes op Windows op je iPhone zetten.

Wanneer verschijnt de publieke beta?

De publieke beta van iOS 14.3 is inmiddels beschikbaar. Het installeren van de publieke beta van iOS vereist wel dat je het juiste betaprofiel hebt en bent aangemeld voor Apple’s betaprogramma.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn iOS 14.3 Beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de iOS 14.3-beta’s. We verwachten iOS 14.3 in december 2020.

 • iOS 14.3 Release Candidate 2 + Publieke Beta: 11 december (verschenen)
 • iOS 14.3 Release Candidate: 8 december (verschenen)
 • iOS 14.3 Publieke Beta 3: 3 december (verschenen)
 • iOS 14.3 Beta 3: 2 december (verschenen)
 • iOS 14.3 Publieke Beta 2: 18 november (verschenen)
 • iOS 14.3 Beta 2: 17 november (verschenen)
 • iOS 14.3 Publieke Beta 1: 13 november (verschenen)
 • iOS 14.3 Beta 1: 12 november (verschenen)
 • iOS 14.3 definitief: december 2020 (verwacht)

Over iOS 14.3
iOS 14.3 de derde aanvullende update voor de iPhone en iPod touch van iOS 14. In de vorige update zaten verbeteringen voor muziekbediening, ondersteuning voor Intercom en meer. Met de nieuwe muziekbediening in het Bedieningspaneel wissel je op een nieuwe manier tussen je apparaten, zoals HomePod en Apple TV. Ook kun je een Shazam-knop aan het Bedieningspaneel toevoegen, om snel muziek om je heen (of via je oordopjes) te kunnen herkennen. Ook in iOS 14.3 voegt Apple een aantal vernieuwingen toe. Wil je meer weten wat er nieuw is in iOS 14, lees dan ons overzicht met de belangrijkste functies.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Meer over problemen door de iOS 14 beta’s, lees je in ons aparte artikel.

Revisiegeschiedenis:

 • 2020 - 11 december: De tweede Release Candidate + Publieke Beta staat klaar.
 • 2020 - 08 december: De Release Candidate is nu te downloaden.
 • 2020 - 02 december: De derde beta is te downloaden.
 • 2020 - 17 november: De tweede beta is er!
 • 2020 - 13 november: De beta is sinds vannacht weer terug.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2020, 8:09
Categorie iOS
Onderwerpen iOS 14, ios-beta
Software iOS 14

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14
39 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.