Persoon met iPad in bed

Gerucht: ‘iPad Pro krijgt drie camera’s’

Apple zou plannen hebben om de iPad Pro te voorzien van een drievoudige camera. De normale iPad krijgt een dubbele camera, zo zeggen bronnen in China. De nieuwe tablets worden in oktober verwacht.

De geruchten zijn afkomstig van de Japanse site Mac Otakara. Zij beweren op basis van bronnen uit de Chinese toeleveringsketen, dat Apple van plan is om de volgende generatie iPad Pro te voorzien van drie cameralenzen. Ook bij de 2019 iPhones wordt al meer dan een jaar gesproken over een drievoudige camera. Bij het instapmodel van de iPad met 10,2-inch scherm zou er een dubbele cameralens in zitten, vergelijkbaar met de huidige iPhone XS.


Het zijn opmerkelijke geruchten, aangezien de iPads vaak wat achterlopen op de iPhones, als het om camerafuncties gaat. Een render laat zien hoe dat er ongeveer uit kan gaan zien:

iPad Pro drie camera's

Voor zakelijke toepassingen kan zo’n drievoudige camera handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan serieuze augmented reality-toepassingen in de bouw of service-industrie. Met drie camera’s is het beter mogelijk om diepte te zien en objecten juist te plaatsen. Ook kan Apple de extra camera gebruiken om bijvoorbeeld documenten bij slechte lichtomstandigheden te scannen.

De bronnen van Mac Otakara zeggen dat diagrammen van allerlei iPad-accessoires momenteel “overal rondslingeren”. De accessoiremakers houden daarbij serieus rekening met twee of drie camera’s.

Van één naar drie camera’s
Sinds de iPhone 7 Plus maakt Apple gebruik van dubbele camera’s, bestaande uit een groothoeklens en een telefoto-lens. Bij de iPad Pro zou Apple dan meteen de sprong willen maken van één naar drie lenzen. De laatste update van de iPad Pro verscheen in 2018 met een wat ingrijpender redesign met onder andere Face ID. Bovendien werkt deze iPad met een vernieuwde Pencil die je aan de afgeplatte zijkanten kunt vastplakken.

Lees alles over onze iPad 2019 verwachtingen in onderstaand artikel!

Bekijk ook

Dit zijn de zes belangrijkste verwachtingen voor de iPad 2019

Apple komt dit najaar naar verwachting met de iPad 2019. Maar welke verbeteringen kun je verwachten van de iPad 2019? We zetten de belangrijkste op een rijtje.

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.